fredag 19. august 2016

Hvor har Svima vært?

Torsdag skulle egentlig Haga's beste ut i krigen mot Kløfta 2, men Kløfta har ikke klart å få banen klar til høstsesongen, så kampen ble flyttet til Mandag. Det gjorde at Haga-gutta tok en treningsøkt på flotte Haga stadion i stede. En som kom smygende frem fra skyggen og som ingen har sett på flere måneder var Svima og Torsdag var han på plass på trening igjen. Flere av de rutinerte kjente han igjen og var først veldig fornøyd med å få han tilbake, mens flere nye hadde ikke fått gleden av å møte legenden enda, bare hørt om han.

Gleden gikk fort over til fortvilelse. Svima var ræva! Hva har skjedd? Pasningene satt ikke, kondisen var dårlig, skudda var enda dårligere enn normalt! Den tidligere helten var nå blitt et mobbeoffer og stygge kommentarer satt løst hos flere. Svima var langt nede og mot slutten av treningen ble bunnen nådd. Folk var tydeligvis lei av å ha Svima med og prøvde å slå han ut av treningen! Leppa sprakk og blodet sprutet, men Svima reiste seg opp igjen, men han var fortsatt like ræva, nå stygg også!






Hva har skjedd med Svima i løpet av sommeren? Litt gravende journalistikk avslører at det har skjedd en del!

Som de fleste har fått med seg på bloggen så har Svima vært på flyttefot. Etter en lengre ferie i det store utlandet kom han hjem og startet flyttingen. Flyttingen tok tid! Svima sin flyttebil var en VW up og det gikk nøyaktig 3 esker inn pr tur. Det tok uker, men Svima kom seg ut av huset på Haga og inn i det nye.



En skulle kanskje tro at det nå var god tid til fotball og trening for Svima, flyttingen var gjennomført og familien var kommet litt i orden i det nye huset. 

Neida.. 

Svima gyver løs på oppussingen i 2. etasje. Det går strålende og badet er raskt revet ned. 


Men Svima er Svima og når rørleggeren kommer og tar vannet, må han kutte vannet til store deler av huset. Det hadde ikke Svima tenkt på! Uten vann blir det dårlig med dusjing og vannet til toalettet ryker også. Kjipern.. Alt blir litt tyngre da!

Men Svima er ikke dum. På låven er fortsatt møkkakjelleren intakt og der er det bare å sette seg ned å drite rett ned i den gamle kumøkka som har vært der i 50 år. Urinering kan foregå på store deler av tomten, bare pass på at det er i utkanten. Svima har også lest et eller annet sted at du får sånne forbrenningdasser, når du er ferdig med det du skal, brenner du opp alt sammen. Så midlertidig toalett blir satt opp ved bål plassen. Enkelt, greit og beste utsikten jeg har hatt på en dass noen gang! Eneste utfordringen er på kvelden for virker som flaggermus blir tiltrukket av møkklukt. 10 flaggermus på taket er bedre enn en i ræva. 




Dusjing er et enda mindre problem. Det er såpass kaldt ute på kvelden nå at hageslangevannet er faktisk relativt behagelig. Litt kaldt er det og strålen er litt for hard for de edlere delene, men det fungerer. 

Beklager sladden, men det er Svimas frue som mener at du kunne se de edlere delene. Tro meg Svima sine edlere deler i kaldt vann, de ser du ikke, men mulig hun skulle ønsket det ihvertfall. 




Det er litt tungt og de siste ukene har gjenreisning av badet vært en prioritert oppgave. Det begynner å hjelpe nå, men det tar tid. Det har blitt lite trening, men tro ikke at ikke Svima er glad i klubben i sitt hjerte. 

Selv med kaos på hjemmebane stiller han opp på stadion når det trengs. Etter sommeren var merkingen på 9-er, 5-er og 7-er banene blitt borte. Hvem stiller opp? Jo Svima kommer løpende for å hjelpe. Nå kan en spørre seg om Haga IF gjør smart i å bruke den mest Svimete mannen på Haga til å måle opp fotballbaner, men det vil tiden vise. Svima var godt fornøyd med resultatet. 



Nå er det kamp igjen Mandag og Svima har blitt invitert i troppen, så da får vi se om han klarer å gjenreise seg til gamle høyder, eller om han er ferdig for godt.
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar