mandag 6. oktober 2014

Siste seriekamp i jubileumsåret!

Året som har gått har vært et flott år for Haga IF og for Haga sitt seniorlag. Det har vært mange gode stunder på Haga stadion, Lørdag var det dessverre klart for siste kampen i år.

Før kampen visste vi at vi ikke hadde mulighet til å komme blant de to beste, men vi hadde allikevel mye å spille for. Vi var fortsatt ubeseiret på hjemmebane og 3. plassen skulle sikres. Som Jursern sa før sesongstart, tape på hjemmebane er uakseptabelt.

Det var en tent og optimistisk gjeng som møtte opp i garderoben før kamp.Taktikken som ble lagt var bare å kjøre på, ha det morsomt å vinne kampen. I dag var vi endelig tilbake på en fotballbane, etter å ha spilt to kamper på en liten potetåker, så fin spillet vi har vist tidligere i år, ville nok komme automatisk tilbake i dag.

Årets siste 11-er.


Persa

Håvard - Jan Erik, Svima, Richard

Loddet

Jølle, Pat, Victor, Petter

Remi


Benken:
Kopp
Sondre
Håkonsen
Dale

Roggs og Wego måtte dessverre melde forfall rett før kampstart og fikk den gledelige jobben med å lage vafler og koke kaffe i kiosken. Allerede på oppvarmingen merket vi at tenningen var bedre enn på lenge og motivasjonen var på topp. 


Kampen sparkes igang. 


Haga tråkker til fra start, men det er fortsatt litt rusk i maskineriet, så vi kommer ikke til de helt store sjansene de første minuttene. Fet virker heller ikke livsfarlige, men de har et par kjappe vinger og en meget bevegelig midtbanespiller som skaper litt trouble for det ny komponerte (igjen) forsvaret. 

De første store mulighetene kommer på død ball. Først får Fet en corner, den blir slått inn i feltet og etter litt klabb og babb kommer et skudd mot mål. Svima står heldigvis på streken og får tuppet ballen ut igjen. Så en Haga corner, ballen blir svingt inn i feltet og stusses ut på 14 m, der står Svima som curler ballen mot hjørnet, et tigersprang hindrer Haga ledelse. 

Så kommer dagens klareste straffe. En Fet spiller lurer Haga forsvaret og Petter som har tatt det tunge løpet hjem takler spilleren innenfor 16 meteren, straffe. Straffen settes i mål, 0-1. 

Haga fortsetter å spille ball, men det skapes ikke all verden foran mål. Timing på løp og presisjonen er ikke slik den burde være. Like etter får Fet nok en corner og ballen blir slått inn i feltet. Persa er på bærtur for første gang i år og mister ballen, ballen blir sparket mot mål, men treffer en liggende svima i hodet. Nå skjer det mye. 

Mot slutten av omgangen kontrer Fet. Ballen blir spilt inn i midten der en Fet spiller får stå helt alene å sette inn 0-2.


Jursern er forbannet på sidelinjen og kommanderer spillerne til å skjerpe seg. Dette holder ikke! 


Er det noe Haga spillerne har, så er det respekt for Jursern. Etter målet kjører vi på og Fet begynner å virke slitne. Spillet sitter bedre og bedre, det må løsne snart nå. Dessverre blåser dommeren i fløyta og vi må ta en pause. 

Pausen blir brukt til å rokere litt på laget. Det er for liten effektivitet på topp, så Remi blir plassert som midtstopper, Jan Erik går ut. Håkonsen kommer inn på spissplass. Vi går over til 4-4-2 for å forsøke å få litt mer folk inni boksen, Remi ble for alene på topp før pause. Vi er alle enige om at vi skal ta Fet og at vi skal F@£$ ikke tape en hjemmekamp! 

Sondre klødde etter å komme inn å putte noen mål, men måtte nøye seg med å posere for de fremmøtte tilskuerne inntil videre. 2. omgang kan beskrives med et ord. Fantastisk. Som assistenttrener Jim sa, "Det var den beste omgangen jeg har sett av et 9. divisjonslag"

Vi går ut og tar grep om kampen fra avspark. Spillet sitter, folk løper og forsvaret har omtrent ikke noe å gjøre. 

Vi ruller opp det ene gode angrepet etter det andre. Vi kommer til muligheter og Fet spillerne ser desperate ut og klarer gang på gang. Så etter en corner fra Jølle stiger kjempen vår Remi til værs og stanger inn 1-2. 

Haga har fått blod på tann og vi fortsetter å kjøre og Fet spillerne bytter hvert 4 minutt for å få inn friske bein som kan klarere ballen. 

Persa har ikke vært borti ballen enda og det er 15 min igjen. 


Mot slutten flytter vi også super back Richard opp, det skal vise seg å bli et sjakktrekk på linje med Magnus Carlsens sine beste trekk. Ballen blir slått opp, Richard tar med seg ballen og banker den kontant i mål. 2-2 og tribunen eksploderer. Uavgjort sikrer Haga 3. plassen i KM serien, men vi fortsetter å kjøre på. 

Så med 8 minutt igjen å spille blir vi kanskje litt ivrige. Fet kommer på en kontring som vi får avverget, men Jølle er noe "uheldig" og klønete og en Fet spiller på vei ut av 16 meteren faller like lett som en Italiensk spiller på kokain rus, dommeren lar seg lure og straffe. Nok en gang blir straffen satt i mål og Haga publikumet frykter at det skal være spikeren i Haga kista. Det er ikke slutt og Haga kjører på videre. Det skapes mye halvsjanser og Fet fortsetter å panisk sparke ballen ut fra forsvaret. Så med noen minutter igjen å spille får Haga frispark fra 25 m, super svensken fra forrige kamp lader kanonen å fyrer avsted en kanon, skuddet er hardt, men midt på keeper, men keeperen glipper ballen og ballen går i mål. 3-3. 


Haga fortsetter å presse også etter målet. Vi har ingenting å vinne på seier, utenom ære, men vi går over til tre bak å pøser på fremover. Selv om vi er nære et par ganger ebber kampen ut til 3-3 og uavgjort. Resultatet var Fet lykkelige over og vi var fornøyd. 

Haga tok seg tid til å takke de fremmøtte. Remi poserer og Håkonsen viser frem one packen sin. 
Senere på kvelden skulle vi feire oss selv med god mat, god drikke og priser. Det kommer mer om festen senere. 

Richard var litt overtent og satte på seg fin skoa før dusjen. Einar hadde ikke tid til å være med på festen, så prisen"årets nykommer" fikk han i Garderoben. Takk for en super sesong Einar. P.S Ølen var til Einar, Håkonsen var edru. (enda)
Vi håper alle Einar returnerer neste år, slik at vi kan forbedre oss ytterligere. Håkonsen forsøkte å se fremtiden i krystall glasset, men det gav dessverre ingen svar. Time will show. 


Følg med senere for bilder og video fra festen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar