mandag 18. januar 2016

Sesongavslutning + Kick off 2015/16

Lørdag var Haga gjengen samlet igjen for både å feire den relativt gode første sesongen i 8 divisjon og for å kick-starte den nye sesongen. Festkomiteens leder (og eneste medlem) Håkonsen holdt åpningstalen på noe som skulle vise seg å bli en fantastisk fest, noe det alltid blir med Haga-gjengen.Håkonsen hadde også skaffet midler fra Styret til både lasagne og Øl. Så festen startet rolig med litt mat.
Etter at alle var mette og brisne, begynte hovedprogrammet. Det hele startet med en dårlig skjult hemmelighet, den nye treneren, eller aktivitetslederen som mener passer bedre. Han er tøffere enn Rambo, strengere enn Siv Jensen, men samtidig har han et glimt i øyet og en humor som passer bra inn på et 8. divisjonslag. Odd VinjeOdd startet med å understreke at ingen papirer er signert enda, men at det var en god dialog med styret. Fordelen til Odd er at Haga-jobben ikke er ekstremt populær, så det er ikke mange andre søkere til stillingen. Haga sitt problem er at hvis ikke Odd takker ja, må vi lede oss selv og det ville vært en katastrofe. Begge parter er derfor innstilt på å få til en løsning. Odd understreker også at personlig har han ikke høye krav for å ta jobben, men som vi skal komme tilbake til senere, er han en typisk leder og ønsker å gi sine underordnede så gode forhold som mulig.

Odd har vært med i miljøet noen år på Haga/Team Nes og de fleste kjenner til at han jobber i forsvaret som befal. Min erfaring og kanskje de aller fleste andres er at befal kan til tider være litt slitsomme å ha med å gjøre. Det er mye skriking og kjefting og lite ros. Odd startet heller ikke med å smiske med oss, han fortalte derimot at ufortjent ros, var ikke noe vi kom til å få mye av. Jeg tror det kan være en god ting, er du ræva så er du ræva og du trenger da ikke å få høre at du var flink til å møte opp ihvertfall.

Han fortsatte videre med å fortelle litt om opplegget, det blir treninger så fort vi får en bane, eller får måket banen på Haga. Treningskamper blir det også mye av, Haga er en populær motstander å møte. Om det er fordi vi er en trivelig gjeng som yter god motstand, eller om vi er en motstander som de ønsker for å bygge selvtillit er jeg usikker på. Ull-Kisa, Årnes og et par andre er allerede booket.

Neste tema var målsetninger. Det var både hovedmål og delmål. Hovedmålet neste år er å ikke rykke ned. For å nå dette målet og for å bli bedre enn i fjor har han skissert opp en del mindre mål.

Vi hadde for.eks alt for mange ball tap både i bakre ledd og høyere opp på banen. Disse bidro til at vi slapp inn ekstremt mye enkle mål i fjor. Dette blir et av de viktigste tingene vi må luke ut.

31 gule og 4 røde var kortfangsten vår i fjor. 18 kamper og 35 kort er egentlig helt sykt, det er alt for mye. Hovedparten av disse kortene var også som Odd understreket unødvendige. Vi sparket ned folk innenfor deres egen 16 meter, vi kjeftet på dommeren og kranglet med motstandere, det er bare tull. Dette vil Odd til livs. Det blir satt ned en "disiplinærkomité" som skal gå igjennom alle kort som blir gitt i løpet av en sesong. Unødvendige kort (99 %) vil bil bøtlagt, mens tar du en for laget, kan du få en belønning. Komiteen blir valgt senere i år av spillergruppen, men Stian, Håvard og Svima har allerede meldt seg som kandidater.

Odd snakket også litt om spillestil. Han har ingen spillestil, noe som passer bra inn hos oss, men som nevnt over er det småting som vi må jobbe med som vil gi store resultater. Balltapet må ned, tanke bak pasninger, innlegg fra kant, hurtig gjenvinning ved ball tap og faste situasjoner.

Garderobekulturen som Jursern har innført på haga videreføres, vi skal møte i garderoben før og etter kamp. Han skal også snakke med styret i Haga slik at vi får på plass både frukt og drikke i garderoben på kampdager. Det skulle bare mangle at Haga stilte med midler til sitat "bygdas beste ungdom som underholder bygdas befolkning". Nå er det opp til styret å avgjøre om de er enige.

Som tidligere vil også treningsoppmøte ha en viss betydning på laguttaket, men noen har selvfølgelig litt friere tøyler. Kjell Vidar ble nevnt som en som ikke nødvendigvis trenger å møte opp på alt, han er selvskreven på laget som den solide bautaen han er i forsvar.

Så kom vi mer inn på innholdet i treningene. Som nevnt tidligere ser ikke Odd på seg selv som en trener, det vi trenger er en aktivitetsleder, en som styrer saueflokken. Det vil bli mye frihet på treningene, men målet er å ha høy puls ihvertfall 15 minutter hver trening. På Haga skulle ikke det bli et alt for stort problem, halve laget får høy puls av å gå opp trappa fra garderoben.

Han har også som mål at vi skal ha 3 mål pr kamp. Vi puttet totalt 34 mål i fjor, det er for lite, ihvertfall når vi slapp inn 59. Målet må være å skore et mål mer enn motstanderen i hver kamp.

Odd takket foreløbig for seg, da en del av salen hadde behov for å komme seg på toalettet. Det skulle vise seg at Odd også har et stand up talent, men det kommer vi tilbake til senere.

Etter en liten pissepause var det Super kopp sin tur. Han satte i fjor Haga-rekord som eldste spiller og blir med en sesong til som stallfyll ved behov.

Kopp snakket i kveld som styreleder og hadde en liten status fra ledelsen. Klubben går bra og det er høy interesse rundt klubben. Det at Haga ligger på 2. plass over klubber i Nes når det gjelder inntekt fra grasrotandelen viser hvilket engasjement det er rundt klubben. Dette selv om vi kanskje ikke er den beste klubben i Nes rent sportslig. Men helt håpløse er vi ikke sportslig heller, vi var nest best i alle kampene vi spilte i romerikscupen også.

En anen konklusjon en kan trekke utfra inntekten fra grasrotandelen er at det bor mange rike på Haga, så det er en god plass å flytte til for de som har litt kroner. En annen vinkling er at det er litt for mange som er glad i å spille for mye på Haga.

Etter litt bla bla bla som kopp er veldig god på, kom han til poenget. Det skulle deles ut en påskjønnelse fra styret. Den skulle gå til en positiv pådriver som igjennom flere sesonger har holdt Haga-gutta i ørene. Han er gla-gutt som er like ivrig i mijøet, uansett hvor få minutter han får på banen. En stor takk til Thomas Håkonsen.

Fyrstekake og champis ble overrakt.

Så var det over til den kanskje gjeveste prisen. Årets toppscorer!. Målscorere er de som blir verdsatt høyest rundt omkring i fotball verden, på Haga har vi også en del som kan få ballen i mål. Selv om ikke snittet var på høyde med Ronaldo, var det ikke langt unna. Det ble det 9 mål på 11 kamper. Årets toppscorer: Remi Fredriksen.

Neste pris var årets mål. Her var det mange kandidater, det ble puttet mange flotte mål. Årets mål ble stemt frem av spillerne selv. Her kommer en beskrivelsen:

En stødig speller. Som trøkker til. Fra backplass. Laget blir pissa på av et topplag. Han trår frem og tar ansvar for at guttene kan ta med seg noe positivt hjem igjen. Skyt ropes det fra sidelinjen. Han knaller til. 2 meter og 30 cm over midtbanen.Hardt skudd som er «nesten» utagbart for keeper. «Nesten» i krysset. Slike mål vil Haga ha!


                                           
Så var det åpen pris og kanskje den prisen som høstet størst applaus. Dette har vært en god leder og forbilde for oss de siste årene. Her er begrunnelsen.

For to knallsesonger som hovedtrener for A-laget. I løpet av Einars tid som hovedtrener har spillergruppa vokst både i antall spillere og i prestasjoner. For ikke snakke om kondisjon! En stor takk rettes deg for jobben du har gjort i to sesonger! Så var det prisen for årets nykommer. Det stod imellom to Fenstad gutter og kamerater, begge kom inn som et friskt pust til Haga-gjengen. Denne prisen er også stemt frem av spillerne selv.

Etter flere år på feil Nes-lag kom han endelig «hjem» til Haga. En tøffing i nesten alle posisjoner på banen. Han overtok ganske umiddelbart visekapteinsbindet og var ikke redd for å åpne kjeften og dele sine meninger og tanker om hvordan det skulle gjøres. Sånne nykommere vil Haga ha! 


Anders Estenstad!


Så kom prisen over alle priser. Årets spiller. Dette er en gjev pris som ble vunnet av Richard Immerslund i fjor. Det ble laget en vandrepokal som egentlig skulle gå fra spiller til spiller de neste 100 årene, dessverre holdt det bare en sesong, Richard har stjålet den. Det ble derfor kjøpt inn en ny personlig pokal. 


Han kom luskende inn i fra nord. Viste raskt vinnerskalle og bidro umiddelbart med sin erfaring og lederegenskaper. Han har vist gode ferdigheter på både trening og i kamp og fungert som en bauta i forsvaret, men også som en giftig avslutter på topp! Han har også hatt stor tilstedeværelse på treninger og bidratt til kontinuitet i spillergruppa! Slike gutter vil Haga ha

Anders Estenstad

En del av de yngre begynte å bli rastløse og slet med å holde seg i ro, men det var fortsatt en pris igjen. 

Best uten ball! Dette er kanskje den prisen som flest hadde håp om å vinne. 

Begrunnelse:

I kategorien "Best uten ball" har fotballstyret satt opp en hederspris. 

Fotballstyret har hatt alle spillerne og alle rundt laget i kikkerten og det vanskelige med en slik pris er at aller både spillere og andre nettopp er det. - Altså best uten ball. 

Men styret har samlet seg om en person som vil få dagens hedersbevisning forutsatt at det holdes en spontan takketale. 

Styret har skrevet følgende begrunnelse for tildelingen. 

Personen som mottar denne prisen har over langt tid satt sitt preg på fotballen i Nes. I Haga har han vært en støttespiller og svært avholdt menneske. Vedkommende engasjerer seg i det meste og er svært ofte uten i mediene for å få utløp for sitt engasjement, sitt sinne og sin alltid dårlige samvittighet. 

PÅ banen er han som de aller fleste andre, best uten ball. Han lar sin aggresjon og frustrasjon gå ut over motspillere, medspillere og spesielt dommerne. Hans ferdigheter på banen er ikke spesielt mye å snakke om, men harde taklinger -uoverveide pasninger, hasardiøse tilbakespill og håpløse avslutninger har blitt hans og de fleste medspillernes varemerke. 

Så er det selvsagt heller ikke hans prestasjoner ut på banen som gjør at han får "best uten ball" prisen. Det er helt andre kvalifikasjoner som gjør han fortjent til det. 

"best uten ball" vinneren er best uten ball. Han er dokumentasjonenes mester, garderobens virtuos og dusjens hedersmann. 

Og prisens vinner er Brunbloggens far, Ole Johan "svima" Istad. 
Det var en stolt Svima som mottok prisen, men alt som stod i begrunnelsen var han ikke enig i. Han hadde en klar melding til fotballstyret: Kom dere oftere på kamp for å se en forsvars legende i full blomst. Det har vært lite feilpasninger og dårlige tilbakespil, men han var helt enig i at han er best uten ball!

Samtidig var han skuffet over at ikke bloggen har blitt delt nok slik at han kunne bli invitert til blog awards. Målet for brunbloggen dette året er å bli invitert dit neste år! 

Da var prisutdelingen over og festen kunne starte. Odd hadde tatt rollen som stand up komiker og hadde forberedt et humoristisk innslag om Dalen som de fleste har fått med seg klaget på en offside avgjørelse i 8. divisjon. Det var en nesten uvirkelig historie som fikk de fleste til å vri seg i latterkrampe. Mer om dette kommer senere, men det er en del som må gås igjennom. 


De fleste brukte kvelden til å bli fulle og gale, men noen hadde allerede begynt å tenke på neste sesong. Jørgen har kuttet ut alkohol for å forbedre seg til neste år. Dette falt i god jord hos den nye treneren Odd. 
Andre brukte kvelden til å smiske seg inn i første 11-eren. TP har plukket opp igjen kapteinsbindet og nå har han ikke tenkt å gi det fra seg frivillig. Vi får se hvor lenge det varer. 

Årets toppscorer kunne som vanlig få velge kosegutt først. Valget var enkelt, Greeny med ny sveis er en snasen ung mann. Hvor kvelden ente vet ingen, men det var god tone.


Det var alt for nå, men vi er spente på fortsettelsen og det kan komme noen følgesaker. 

Noen flere bilder fra kvelden:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar