torsdag 9. mai 2019

Ekstranummer fra Svima

Sjokkbølgene slo inn over Haga stadion denne sesongen Svima har gitt seg, en legende med over 270 kamper for Haga har trappet ned. Selv om Svima er glad i oppmerksomhet har han ikke gått offisielt ut med dette enda, det er litt for tungt å innrømme at livet som fotballspiller er over, det er litt trist. Svima har blitt gammel. Selv om det enda er over et år til han blir 40 år har 40 års krisa slått inn som en flodbølge. Kostholdet har blitt justert, treningen har blitt intensivert, øl-drikkingen minimert, pensjonsfond opprettet, bekymring for huslån økt og generelt planlegging av et liv som gammel.

Samtidig som Svima sitter deprimert midt utpå landsbygda med bekymringer og stress sliter den nye generasjonen Haga spillere med å skape engasjement og godt spill. Det blir tap 14-0 i første kamp og 10-1 i andre kamp, det er krise. Håkonsen som har styrt Haga skuta de siste årene innser at det er tid for forandring og han trekker seg som trener. Om han fikk sparken eller trakk seg frivillig er ikke godt å si, men brunbloggen vil ihvertfall takke Håkonsen for mye god underholdning de siste årene. Kanskje ikke bare sportslig, men han er en artig fyr med mye meninger. Inn kommer Remi Fredriksen som gjør comeback som spiller og nå også som trener. Han melder mindre diktatur og mer gøy fremover, det letter stemningen i spillergruppen noe. Han tar med seg assistent Kvinge fra Håkonsen tiden og det er akkurat denne en gang unge lovende som forsøker å lokke Svima tilbake til kamp.

Det tikker inn en melding på telefonen til Svima en Mandag formiddag.

"Hei, Please kom på match på Onsdag "hjerte"."

Svima tenker litt, jeg har jo savnet miljøet og fotballen, men samtidig er kroppen klar for en kamp. Faren for å bli skadet blir ikke mindre med årene og formen har aldri vært bedre. Han tenker mer og mer, men jo mer han tenker jo mer frister det. Samtidig er det jo Fet vi skal møte, der er det alltid litt dårlig stemning, det passer Svima bra. Etter litt diskusjon (krangling) med kona har Svima bestemt seg.

"Jeg er med, men da må jeg spille".

"Du får starte, mulig du får spille på topp noen min som takk" kommer det tilbake.

Svima ler litt for seg selv, spille på topp, det er ingen god ide. Jeg spiller for å vinne og hvis du sammenligner meg med Håkon Vestmo så er det ingen tvil om hvem som er best foran mål.

Dagene går, Svima forbereder seg til kamp med en rolig jogge økt Mandag, formen er fin. Tirsdag er det litt styrke før Onsdag kommer, han er klar. ding ding, Melding fra Håvard, "kan du plukke opp Robin og ustyret på Haga?", null stress tenker Svima. Det var 17:45 oppmøte var spørr han tilbake. Jepp, svarer Håvard.

Onsdag kveld 17:20 sitter Svima å driter, han får litt nervøs mage av fotballkamper, han har litt for mye konkurranse instinkt.

pling

"Var det sånn at jeg skulle sitte på med deg? Håvard sa det" hilsen Robin.

"Ja, null stress svarer Svima, jeg kommer ca 17:40, må ha med noe utstyr også. "

"Åja, oki sto oppmøte 17:14 så var der da. Og han Daniel kom også, så sitter på med han". svarer Robin.

Svima tenker litt, hmmm... 17:45 oppmøte var kanskje litt sent på Haga når kampen starter 18:30. Det var nok oppmøte på Fet 17:45 ja.. SHIT!

På med buksa, ut å si farvel til familien og hoppe ut i bilen. 17:30, ikke så ille det, rekker kampstart ihvertfall.. Ringer Håvard for å unngå bot og ringer Wego for å få nøkkel. Up-en blir presset til max nedover de svingete veien til Haga stadion, løper inn og rasker med meg noe utstyr. Hopper inn i bilen igjen og kjører så fort det er mulig innenfor fartsgrensene selvfølgelig, ikke at det er noe problem når en kjører vw up.

Går greit til Sørumsand, men der havner jeg selvfølgelig bak to dyretransport biler, fortsatt god tid, ikke stress tenker Svima, det er tross alt over 30 minutter til kampstart.

Endelig fremme får Svima med seg utstyret ut av bilen, noe forsvinner på veien opp til banen, men får heldigvis hjelp av snille folk på fedrelandet. Kaster utstyret i en haug ved siden av banen og løper inn i garderoben. På veien møter han resten av Haga gjengen, mye fine folk og mye nye folk. Hilse runde får en ta senere.

Ferdig skiftet og klar til kamp, fortsatt 20 minutter igjen til kampstart. God tid.



Nydelig vær og fin bane! 

Haga-gutta er i gang med oppvarmingen, de ser lette ut. 




Bort med kamera, nå er det på tide med litt oppvarming for Svima også. Noen enkle drag, så litt spilling på liten bane for å få opp tenninga. Allerede på spill sekvensen skjønner Svima litt av utfordringen Haga gutta har hatt i år, det var så dødt. Hele gjengen dassa og rundt, ingen lyd, ingen intensitet ikke en takling. Svima forsøker å få litt innsats inn i gjengen, men får tilsnakk av Håvard, ingen skader nå. For F.. du vinner ikke fotballkamper med å være snill gutt, kanskje vi skal begynne kvinneforening i stede?? 

Det blir ikke stort bedre, men tiden går, så kampstart kommer. Svima får i mangel av alternativer også kapteinsbindet for dagen. 

Laget:


Thomas Øverheim

Robin Amundsen, PK Løkken, Svima, Håvard

Loddet

Håkon Hovland,  Preben Punnerud, Espen Thorvaldsen, koret

Håkon Vestmo


Benk:
Andre Lefstad
Morten Dale
Wood
Jan-Ivar "mini" Olsen
2 x Aleksander Kristiansen (Her tror jeg Haga har blitt lurt, signert samme spiller med sign on fee to ganger. Eller?)


P.S for live updates fremover legg til Snapchat Haga_alag 


Hilserunde og myntkast, vi er klare. 

Kampen er i gang og som vanlig er brun-bloggern dårlig til å få med seg detaljer. Statistikk ansvarlig Wego var heller ikke til stede. 

Jevn start på kampen, men Fet har ballen mest. Etter ca 7 minutter skjer det som må skje, Svima går i en duell og får en smell i ankelen, 7 min og skadet. Han hinker seg opp, F%¤ heller om jeg har reist til Fet for å spille 7 min tenker han og biter tenna sammen. 

Noen minutter senere kommer en kalddusj. En Fet spiller kommer rundt på Hagas høyreside og lemper en ball mot mål. Ballen går forsåvidt i en bue, men det kan dessverre ikke kalles noe annet enn en keepertabbe. Sånt skjer, men 0-1 er et faktum. 

Så kommer Koret seg fri og alene foran mål gjør han nesten ingen feil, bortsett fra å bomme på mål. Han kommer litt skrått på, så ikke ferdig skoret. 

Fet derimot utnytter tabbe bak igjen og putter 2-0 billig dritt mål. 

Haga er giftige fortsatt og like etter tror alle at vi har skoret 2-1 målet, men dagens dommer som var ræva dømmer offside. Offside mot oss var noe han likte veldig godt. Offside mot Fet, det likte han svært lite å dømme. Vi kommer tilbake til det. Desverre tror jeg han enten er fargeblind eller ikke liker brune drakter. kan være at han har noen traumer fra tidligere. 

Så kommer Fet rundt på Haga sin venstreside igjen og PK dundrer inn i Fet-spilleren. Det smeller fra foten til Fet spilleren, men PK han nekter for at det er straffe og fyrer seg opp. Den er soleklar. :) 

Fet setter straffen, 3-0. 

Så sitter den endelig for Haga etter flere gode forsøk og det er en straffe som må til. Haga straffen så veldig billig ut fra min vinkel, men noe må vi få igjen. Loddet som vanligvis er veldig god på straffer setter en litt løs, men helt ok straffe. Keeper redder via stanga og ut, heldigvis er Håkon Vestmo vår superspiss på riktig plass til riktig tid og setter inn returen. 3-1. 

Fet kommer nok en gang til sjanser på høyrsiden og denne gangen slår de ballen inn i midten til en fyr som ligger bak Haga keeperen, men foran en Haga forsvarer. Dommeren skjønte ikke helt det med at keeperen var foran spilleren og at forsvareren da ikke opphevet offside, så han dømte mål. Svima forsøkte rolig å forklare regelen, men han var ikke så gira på å høre på det. Jaja, det er vell sånn det er i 8. divisjon. 4-1. 

4-1 står seg til pause, en god omgang av Haga, det kunne fort vært 4-1 til Haga med litt mer marginer på vår side. Desverre var hverken dommer, haga-spisser eller marginene helt på Haga sin side. 




Det var et par punkter som kaptein Svima ville forandre:

1. litt mer innsats, komme oppi og kjempe litt
2. omstilling angrep forsvar og ta ut en meter hvis du vet du er treg. 
3. skjerpings foran mål. 


Bedring ble det, gutta var klare for å vise at vi var bedre enn vi hadde vist til nå. 

Omgangen er bare 4-5 sekunder gammel da Håkon kjemper til seg ballen og plasserer den iskaldt i mål. 4-2, perfekt, sånn skal det være.

Haga fortsetter og Fet skjelver litt nå. 

Heldigvis for Fet har de dommeren med seg som en 12 mann. En ball blir slått på tvers av forsvaret til en stor statisk "spiss/midtbane/fotballspiller" som står bak forsvaret til haga å slår ballen inn igjen på tvers. Han er ihvertfall en meter innafor, men pytt pytt tenker dommeren og lar spillet gå. Foran mål kommer en fetspiller og setter ballen enkelt inn i mål. 5-2. Det har blitt en parodi av en fotballkamp. 

Haga gutta lar seg ikke knekke av hverken dommer eller uflaks og kjører på videre. Vi er best og skaper igjen mye sjanser. Men skuddtrening det har blitt skippet i vår ser det ut til. 

Men skaper du nok sjanser blir det mål. Håkon putter igjen på en av sine mange sjanser. 5-3. Hattrick fra superspissen som fint kunne hatt 6 mål i dag. Dessverre er det ikke så mange minuttene igjen, men Haga-gutta satser alt nå. 

Svima har løpt mye i vinter og har mye energi til overs. Han flytter seg selv opp som spiss de siste minuttene, det er ikke krise om vi taper med 2 eller 3 mål. En sjanse trenger han. Først kommer et innlegg fra Haga's høyreside, det blir slått litt langt bak. Ballen havner ute hos Koret som klokt venter på at løpene (løpet)  i midten skal komme. Svima starter, koret slår en presis ball. Svima vinner duellen og header ballen i krysset utagbart for Fet keeperen. 5-4. 2 min igjen. Kan Haga-gutta klare poeng? 

Fet er tydelig nervøse og begynner å drøye tid. De får en corner og har sett på tv hvordan de store gutta gjør det. Fet tar en kort corner og jogger på ballen litt, mens Haga forsøker å få tak i ballen. Dessverre blir det ikke flere mål og Haga taper en jevn kamp som vi burde vunnet.Det har ihvertfall blitt bedring siden de første kampene. Nå gleder vi oss til å komme hjem for å spille årets første hjemmekamp. 

Stemningen var god i garderoben, det er ikke noe poeng å deppe over en slik kamp. Det er heller ikke noe poeng å være langsint. Svima var spesielt glad for endelig kunne dusje sammen med gutta sine igjen, det ble en hyggelig og lang dusj. 





Dessverre ble ikke kvelden og morgenen etter like fin. Ankelen hadde hovnet opp og stivnet. Det skapte dårlig stemning både for Svima og i heimen. Hvem skal nå grave ut til sålen til det nye drivhuset som er på vei?



Svima (kona) har bestilt drivhus som kommer før helgen. Gravarbeidet skjer for hånd og er bare 50 % ferdig. + det må singles opp.

Svima regner nå med at Håvard botsjef, tvinger noen av gutta til å komme på dugnad i helgen for å hjelpe til å grave og kjøre bort jord. Svima kan grave, men ankelen er ikke noe særlig å gå på. Forventer ihvertfall 2 mann, Lørdag klokken 10.00. Vafler og Pepsi max kan vi ordne.

Venter på svar, så får vi se når vi ser Svima igjen på en fotballbane. Kanskje om en uke, kanskje om et år, kanskje aldri.

P.s kommer kanskje mer bilder og video bare jeg får tak i.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar