tirsdag 21. april 2015

stang ut og en avgjørende dommer.

Det var Mandag kveld duket for seriestart for Haga's gullgutter i 8. divisjon. Det var en spent gjeng som møtte opp for å få bryne seg på nivået i 8. divisjon. Haga banen er ikke klar enda etter vinteren, så første kampen ble spilt på Funnefoss. Motstander Fet 3 er et lag vi kjenner godt, vi møttes to ganger i fjor også. Første kampen tapte vi klart for halve laget var på ferie, siste seriekamp i fjor spillte vi uavgjort 3-3 mot. http://from-dirt-to-glory.blogspot.no/2014/10/siste-seriekamp-i-jubileumsaret.html

De fleste regnet med at det også Mandag kveld skulle bli en jevn og fin kamp, jevnt det ble det.

Stian AAserud (kom til siste min)

Håkonsen hadde siste pep-talken før kampen, taktikken ble gått igjennom og selvtilliten skulle boostes.

Gutta var klare:

Så var vi endelig igang med sesongen.

Kampen startet relativt rolig, Haga spiller ball i bakerste leddet, men er uten å få noe særlig fremdrift. Fet er aggressive og bryter opp de forsøkene som kommer. De eneste mulighetene de første minuttene kommer på død baller, men det er ingen store sjanser til noen av lagene.

Omgangen fortsetter som den startet, vi prøver å få til spill, men Fet fortsetter å kjempe å bryte opp spillet. Så kommer den første avgjørende dommeravgjørelsen, en Fet spiller hopper inn i Roggs med knottene hevet i kne høyde, han treffer heldigvis ikke direkte i Roggs, men der kunne karrieren hans vært over. Dommer Terje Homble tenker seg om et lite sekund, men nøyer seg med gult kort.

Like etter er Håvard litt uheldig og feller en Fet spiller, også da drar Dommer Terje Homble opp det gule kortet, helt greit, men forskjellen på de taklingene er stor.

Utenom litt munnhuggeri med dommeren og et par frispark til side for mål var første omgang kjedelig. Det var tydelig at lagene følte litt på hverandre og ingen fikk helt til det de ønsket. 0-0 til pause.

Til pause ble jeg møtt av dommeren som ønsket å forklare taklingen som gav gult og ikke rødt. Han mente Fet spilleren trakk seg nok til at det var gult og ikke rødt. Helt fair sa jeg, så lenge det er linjen du har lagt deg på og at du holder den igjennom kampen.

Pausen ble brukt godt av Haga. Nye friske bein ble satt i oppvarming, Håkonsen og Jursern terpet på taktikken, vi var ikke gode nok til å få ballen opp i midtbanen og gikk ikke nok til i duellene. Alle var enige om at dette var et lag vi skulle slå greit og at vi var bedre enn det vi fikk vist i 1. omgang.

Det var derfor en tent Haga gjeng som gikk ut til 2. omgang for å ta hjem seieren! Bedre ble det i 2. omgang. Vi fortsetter å spille ball, men nå er vi dyktigere i både løp rundt ballfører og i presisjonen i pasningspillet. Vi ruller opp det ene fine angrepet etter det andre. Etter få minutter kommer kampens klart største sjanse. Etter litt rot havner ballen hos Koret som får stå helt alene på 12 meter med åpent mål, dessverre havnet ballen på venstrefoten, og avslutningen gikk rett til side for mål.

Samme mann får noen minutter senere en ny god mulighet, men nok en gang er ikke avslutningen god nok og ballen går ikke i mål.

For å få enda mer press fremover blir en forsinket Stian Aaserud satt inn.Det tar ikke lang tid før han viser klasse og drar seg forbi tre Fet spillere før han sklir ballen på utsiden av stangen og ut. Haga nærmer seg noe nå.

Så kommer situasjonen som avgjør kampen. Fet kommer på en overgang og en Fet spiller faller om i duell med Håvard og Svima. Det er kropp mot kropp, slike dueller er det ca 35 stk av i løpet av en kamp i 8 divisjon. Frispark blir dømt, noe en innimellom må regne med, men samtidig drar dommer Terje Homble opp det gule kortet. Etter å ha fin lest notatene sine finner han ut at det er det andre gule til Håvard, to gule er rødt. Det er greit vi spiller i 8. divisjon, men en slags linje må det være mulig å legge seg på for en dommer her også. Det er umulig å spille fotball når vanlige dueller blir belønnet med frispark og gult kort, mens andre stygge taklinger får gå uten reaksjon, men slik blir det når kvaliteten er såpass lav.

Frisparket blir det ikke noe av, men Haga benken må få inn en ny stopper i back 3-ern og det går utover en spiss.

Selv etter utvisningen henger vi bra med, men det blir større rom å dekke og færre folk å spille opp på. Så med ca 15 min igjen å spille kommer målet. En kontring av Fet, noe de var brukbare på, ender med at ballen kommer til en Fet spiller på løp inn fra midten. Midtbanen følger ikke løpet og han får gå alene igjennom å sette ballen over Robert i Haga målet. 0-1.

Haga prøver de siste minuttene å kaste folk i angrep og vi skaper noen halvsjanser, men de helt store mulighetene klarer vi ikke å skape. Kampen ender 0-1.

Det var mye positivt å ta med seg fra 2. omgangen, nå er det bare å stå på videre, så vil det komme dager da marginene er med oss og ikke imot. Vi har troen på mange seire i 8. divisjon.

MEN SVARTE #U#="$£@ "#/ det er utrolig kjipt å tape slike kamper og det vil ta noen dager før skuffelsen har gitt seg.