tirsdag 26. mai 2015

Herlig innsats og mye godt spill.

Mandager har i det siste vært synonymt med Haga kamp. Mandag 25. var det Lillestrøm 3 som skulle få bryne seg på et heltent Haga-lag. Lillestrøm 3 er et lag vi også møtte i fjor og som vi har møtt i treningskamp tidligere i år, det har endt med 1 seier og 2 tap, alle på bortebane, det var derfor hyggelig å endelig kunne ønske de velkommen til flotte Haga stadion.

Det var litt guffent vær og mørke skyer over stadion denne dagen, noe bildene også bærer preg av, men det hindret ikke spillerne på banen å lage et fyrverkeri av en fotballkamp. Kampen hadde det nesten alt, dommertabbe, filming, sene taklinger, nydelige taklinger, høy temperatur, nydelig spill, heroisk kjemping og en triller avslutning.

Dagens utvalgte var:

Robert

Pål, Svima, Anders, Håvard

TP, Loddet, Roggs

Koret, Remi, Emsad

Tidenes Haga benk bestod av:

Jølle
Greeny
Aaserud
Wego
Sondre

Det er viktig å ikke være helt fornøyd når en blir benket, Stian har også fått Haga lua som bevis på at han har dårligst treningsoppmøte så langt, ikke spesielt fornøyd, men hatten var veldig kledelig. Som vanlig har Håkonsen studert fotball-taktikk på sene kvelds og nattetimer, som også han har forstått er det ikke alltid like lett å få til alt slik han ønsker det uten å trene på det, så dagens taktikk var av det enkle slaget: "Stå høyt og slå ballen ut mot cornerflagget". Vi skulle ihvertfall forsøke det i starten for å få litt strekk i motstanderen. 

Som vi visste fra tidligere møter er LSK 3 et lag som liker å spille ball, men ikke er så glad i å få juling, så innsats er nøkkelen til suksess. Juling skulle de få. 
Kampen var i gang og det ble tidlig klart at tenningen hos Haga gutta var på plass. Spillet, løpene og pasningene satt bedre enn det har gjort på flere kamper. Vi kjempet for hver ball og frustrerte LSK spillerne samtidig som vi skapte noen farligheter foran LSK målet. 


Så kommer kampens første gigantsjanse, en corner blir slått inn, der står Anders og stanger ballen mot mål. Ballen blir reddet på streken men returen spretter ut igjen til Anders, alene på 5 meter får han avsluttet mot mål igjen, men på en mirakuløs måte får en LSK spiller beinet ballen ut igjen. Jeg tipper Anders sov dårlig natt til i dag, den skal sitte. 

Haga fortsetter å kjempe, men LSK har også enkeltspillere som har ekstremferdigheter, så kampen står å vipper. Så kommer målet, men det kommer feil vei, en LSK spiller somler seg ut etter å ha vært oppe i Haga's 16 meter. Ballen blir slått opp og samme somlekopp går i en duell om ballen, han står da i offside og kom fra en 15 meter's offside rett før ballen ble slått. Dommeren hadde dessverre fått litt møkk på den flotte røde drakten sin, så han var for opptatt med å få renset den, så fikk ikke med seg en dritt. Ballen spretter i bakrom og LSK spilleren får med seg ballen inn i 16 meteren. Innenfor 16 meter møter han Robert som trekker seg i duellen, men LSK spilleren faller som om noen hadde skutt han i foten. Dommeren har en litt lei vinkel og for han ser det ut som en felling (Erna Solberg ser ganske snasen ut på 50 meters avstand i riktig vinkel hun også), straffe til LSK 3. Straffen blir satt sikkert i mål, 0-1 og Haga har igjen blitt pissa på av en dommer i år. 
Etter å ha sutra litt noen sekunder er vi på igjen, vi fortsetter å kjempe og fortsetter å ha mye ball, men skaper ikke de helt store mulighetene. Det er en jevnspilt kamp som står å vipper. 
0-1 blir pauseresultatet og benk og supportere er fornøyd. 


Trenerteamet var også godt fornøyd med det de hadde sett. Det var bare å fortsette å kjempe på, så ville målene komme. Emsad var sluttkjørt og Håvard fikk kjøle seg ned litt, men ellers ble det ikke gjort forandringer. 

2. omgang fortsatte som den første. Det var jevnspilt, men Haga vant de fleste duellene uten å skape de helt store målsjansene, det manglet litt på siste 3. delen, men et mål lå i lufta. Så kom målet, men det kom feil vei igjen! En LSK spiller får fyre løs fra 23 meter, selvfølgelig får han lykketreff og ballen suser inn i krysset bak en sjanseløs Robert. 0-2 og stemningen sank noen hakk både på banen og på tribunen, det var en kalddusj. Richard og Dale kan ikke fatte at det er mulig at det ble 0-2 i en god Haga periode. Men hvem kan segla för utan vind, litt motvind har aldri skadet noen, så lenge du har viljen til å nå målene dine kan ingen stoppe deg. Viljen i Haga laget denne dagen var upåklagelig og vi kjempet på videre. Vi fortsatte å trykke på og vi ble bare bedre og bedre utover omgangen til LSK sin store fortvilelse. LSK hang ikke med og vi kom på bølge etter bølge mot forsvarsmuren til LSK. Heldigvis er ikke forsvarsmuren til LSK like solid som den kinesiske mur og den slo sprekker, Haga får frispark på 16.6 m, ballen blir slått presist inn fra TP, der ruver vår egen "snille kjempe" Remi som stanger ballen i mål! 1-2 og stemningen stiger til nye høyder på Haga stadion. Avsparket tas og Haga-gutta ser nå ut som ville løver som jakter på små kanarifugler, vi vinner ballen gang på gang og LSK gjengen ser både skremt og utslitte ut. Noen er Haga spillere kanskje litt overtent og Håvard har årets seneste takling så langt. Håvard har løpt opp fra Bekkposisjonen sin og får en litt lang ball, keeper snapper opp ballen før noen sekunder etterpå en skliene Håvard kommer inn å treffer han i foten. Burde vell vært gult kort, men innstillingen er helt riktig, her skal det kjempes. 

Vi fortsetter å kjøre på og de gangene LSK 3 forsøker å kontre er den meget gode forsvarsfireren på plass og rydder opp. Så med kun noen minutter igjen får vi lønn for strevet. Koret som har hatt en meget god kamp, kommer seg rundt på kanten, to LSK 3 spillere blir fintet på ræva og han står plutselig alene foran mål. Iskaldt setter han ballen til høyre for keeper, via stolpen og inn, 2-2! Så rett før dommeren blåser av kampen kommer Koret sg rundt på vingen igjen, keeper ruser ut og Koret slår ballen inn foran mål der Wego kaster seg frem og er 1,2 cm unna å bli matchvinner. Lurer på om benken er litt irritert over å ha byttet ut 1.95 store Remi med 1.50 store Wego på slutten. Dommeren blåser i fløyta og kampen ender 2-2. 

Dette var årsbeste av Haga, alle mann jobbet som gale og blødde for drakta. Hadde vi spilt som dette tidligere i år også, så hadde vi hatt adskillig flere poeng. Nå er det viktig å bygge videre på dette og håpe formen holder seg igjennom resten av vårsesongen.Dagens sponsor er:

Lillestrøm Renholdsservice AS

Har du fått hår på tissen 
og skjønner at pappa er nissen
da har du faktisk blitt stor gutt
mamma'n din sier at nå er det slutt
"jeg kan ikke rydde og vaske etter deg"
"snørrunger det er jeg mektig lei"

men er du fortsatt en liten unge
så rekker vi deg en stygg tunge
du lar andre ordne opp i rotet
uten at det tar fra dem motet
de ringer Renholdservice som kommer å vasker
mens mamma deg på rumpa dasker


Illustrasjons bilde: LSK benken etter kampen, var litt langt til søppelbøtta. 
Flere bilder fra kampen, noen litt mørke. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar