tirsdag 12. mai 2015

To tette kamper, en opptur og en overkjøring.

Det er tøft kampprogram for Haga-gutta for tiden. I løpet av 4 dager har vi spilt to kamper. Første kampen var borte mot Borgen 2 Fredag. Borgen 2 var også et lag vi møtte i fjor og vi vant 2-1 borte. Etter den litt dårlige og uheldige starten på årets sesong var det en spillesugen og seiers sugen gjeng som dro til Borgen.

Trener teamet startet kampen med den kjente 3-5-2 formasjonen.

Emsad Becirevic

Kampen startet rotete, vi ville mye, men vi var kanskje preget av den dårlige starten på sesongen. Forrige kamp fikk vi to i ræva før kampen hadde startet, det så også ut til å påvirke spillet, vi slo langt og spilte ikke god fotball. Borgen 2 hadde heller ikke mye å by på, så det var ingen høydare av en start på kampen.

Litt action var det i 1. omgang også. Etter ca 30 minutter blir et skudd blokkert på streken, Haga spillerne roper på mål, men dommeren vinker spillet videre. Det var ikke ekstreme protester fra Haga-spillerne, så avgjørelsen var nok riktig.

Ikke så lenge etterpå slår Borgen en ball inn i feltet, Robert redder ballen, men en Borgen spiller sparker den ut av hendene hans og i mål. Målet blir korrekt annullert. Benken setter pris på litt underholdning ihvertfall, de hadde startet med fysisk aktivitet for å holde seg våkne.

0-0 til pause, kjedelig.

Pausen ble brukt til å forsøke å bygge opp selvtillit og vi la også om taktikken noe. Friske bein ble også satt inn for å forsøke å få litt fart i kampen.

2. omgang starter mye bedre, vi tørr å spille ball og selv om ikke alle pasninger treffer riktig mottaker, så treffer ihvertfall noe.

Vi skaper litt halvsjanser og har god kontroll på Borgen 2. Innbytterne gjør en god jobb og jobber og kjemper. Stian Samuelsen er tilbake etter et par års opphold, det er tydelig at han er litt overtent og 3 litt tøffe taklinger og et gult kort senere, tar han seg en pause igjen. Slikt spill smitter over på resten av gjengen og etter ca 60 minutter spiller Remi ballen frem til TP, han sleiver ballen mot mål i ren Balotelli stil og ballen triller over streken bak en utrustende Keeper. 1-0 til Haga og gutta boys har endelig noe å smile for.

Målet var en virkelig vitamininnsprøytning og Haga laget kjører på videre for å avgjøre kampen. Ikke lenge etterpå spiller en Borgen spiller ballen tilbake til keeper som tar opp ballen med henda, indirekte frispark. Om ikke TP er en super avslutter, har han ihvertfall fotballhjerne og forståelse som Messi. Mens alle andre står å sover tar han frisparket raskt og slår det på tvers til Koret som står helt alene på 15 meter. Koret setter ballen sikkert i mål. 2-0 til Haga-gutta. Wego oppdaterer ivrig på Facebook gruppen for Haga supporterne.

Nå er Haga-gutta i siget og stormer i angrep gang på gang. Borgen virker rystet og henger i tauene. Emsad kan punktere kampen, men kommer noen millimeter for sent på et flott innlegg.

MEN så skjer det noe. En liten Borgen spiller på ca 50 kg. Kommer løpende inn mot 16 meteren til Haga. Han blir forsøkt stoppet av et par Haga spillere på vei inn, men smetter igjennom. I sikring ligger som vanlig Svima og tar kontrollert ballen fra Borgen spilleren, mens han løper inn i Svima. Det er null kontakt imellom beina på spilleren, men når en forsøker å gå i kropps duell med 84 kg muskler, blir det stopp. Svima tar med ballen videre, men hører en fløyte i det fjerne, han snur seg for å se etter russ, men det er ingen russ der, det er en dommer som peker på straffemerket. Tidenes billigste straffespark er tildelt av en ellers helt ok dommer. (forklaringen etterpå var at totalen av kontakt før 16 m og det han mente var takling på bein innenfor var nok til å gi straffe, den var ny.)

Ballen settes kontrollert i mål, 2-1 og Haga får litt nerver.

De siste 10 minuttene blir det fryktelig dårlig spill igjen. Vi blir litt heite i toppen og klarer ballen i stede for å spille oss ut. Borgen skaper ikke all verden de heller, så vi drar seieren i land!

Haga-gutta jubler hemningsløst i garderoben, dette gjorde godt for selvtilliten.

Nå er det bare å bygge videre på dette til neste kamp!

Mandag 12.05.15.

Haga- Holter.

Endelig hjemmekamp på Haga stadion! Dessverre var det ikke værgudene med oss, så det ble ikke super stemning på tribunen som det pleier, men de 7 oppmøtet tilskuerne fikk nok av action.

Vi visste på forhånd at Holter hadde cruiset igjennom de første kampene. De hadde vunnet alle og vunnet stort, taktikken var derfor å legge oss litt lavt å satse på kontringer. Taktikken kom til å bli ekstremt viktig i dag og det ble brukt en del tid på det både før kamp og i pausen. Detaljnivået var imponerende.

Aleksander R

Kampen startet bra Haga lå lavt og kompakt og Holter slet med å spille seg igjennom. Vi merket fort at det gikk litt fortere med Holter spillerne enn med oss. Gjennomsnittsalderen må ha vært 22 år og 65 kg og vår er litt høyere og tungere. Utover i omgangen slipper vi de nærmere og nærmere Robert i Haga målet, men han har heldigvis en god dag på jobben. Robert varter opp med et par strålende redninger før han må gi tapt. En Holter spiller kommer alene igjennom, Robert tror han rekker ballen, men da setter Holter spilleren på turboen, Robert tar mann, korrekt straffe, gult kort og 1-0.

Ikke veldig lenge etter blir et skudd reddet av Robert før returen blir satt i mål. 2-0. Resten av omgangen henger vi også bra med og skaper noen "halvsjanser". 2-0 til pause. 0-13 i skudd og 10-90 i posession.

I pausen blir vi enige om å fortsette å stå i mot å være mer presise på overgangene. Vi må ikke slippe oss ned, for da kan det bli stygt, talen hjalp ikke, stygt ble det.

2. omgang.

- Mål imot
- Mål imot
- Robert to gule - utvist - Håvard stepper inn i målet.
- Mål imot
- Mål imot

Så får Haga et frispark, ballen blir slått langt inn fra Loddet. Remi stiger til værs og header kontant i mål.

-Mål imot
-Mål imot
-Mål imot

Så helt på slutten blir Wego spilt fint igjennom. Kommer seg løs fra forsvareren og blir taklet innenfor 16 meteren. Det ser ut som en soleklar straffe, men dommeren vinker spillet videre. Det kan være at Wego la litt for mye innsats i fallet, men han påstår at det var kontakt.

Kampen over 1-9 til Holter, fullt fortjent.

Konklusjonen må være at dette er det beste laget vi kommer til å møte i år, de var gode teknis, pasningssikre og raske. De løp hele kampen og var farlige hver gang de kom.

Vi tar med oss den gode første omgangen og treningen vi fikk. Nå skal det hviles litt før vi trener Torsdag, så er det kamp igjen på Mandag den skal vinnes!