tirsdag 11. august 2015

Herlig start på høstsesongen!

Endelig er ventetiden over, den lange sommerferien er over og Haga-gutta kan endelig få spille seriekamp igjen. Etter forrige kamp var vi langt nede og sommeren skulle brukes til å jobbe med oss selv, få større baller og større muskler. Det har sett bra ut på trening, men den første testen i seriesammenheng fikk vi mot Dalen hjemme på flotte Haga stadion.

Rett før kampstart fikk vi beskjed av Håkonsen om at det skulle gis en viktig beskjed under Kaffe og vaffler møtet før kampen, alle var spente på hva dette kunne være. Skulle Jursern gjøre comeback, Håkonsen legge opp?, Skal Remi bli mamma?, Er Svima tvangsinnlagt på psykiatrisk?

Nyheten var ikke så stor som kanskje mange hadde håpet, men viktig. Håkonsen gir seg som lagleder, men fortsetter som spiller. Han har for mange baller (i lufta) og skal synge litt på Lillestrøm. Nye lagledere blir Odd Vinje og Richard Imerslund. Odd har hatt diverse verv rundt omkring i Nes i mange år og er an kar som har stålkontroll på alt rundt et lag. Han har også bakgrunn fra forsvaret og skal forsøke å samle troppene til dugnader o.l. En bra kar å få med på laget.

Richard Imerslund, årets spiller i fjor, er en alle kjenner på Haga. Uheldigvis er han langtidsskadet og vi kan ikke få brukt han i kampene fremover, heldigvis vil han være med å støtte opp og treer inn i trenerapparatet. Vi gleder oss til å se enda mer av Richard på treninger og kamper, han er en super motivator og gledesspreder.

Så tilbake til kampen!

Bortekampen mot Dalen ble ødelagt på ca 1.45, da ledet Dalen 2-0 etter at Haga-gjengen stod som saltstøtter i starten av kampen, resten av kampen var jevn og vi følte at med en litt bedre start hadde det kunnet blitt en jevn kamp. Den kampen skulle hevnes og vi skulle vise at vi har brukt sommerferien godt. Jursern var klar på at vi skulle ikke små spille bakerst fra start i dag. Får vi avsparket, slå ballen opp til hjørneflagget, så er vi igang.

Haga-gjengen var nesten fulltallige i dag, så det var knyttet stor spenning til hvilke 11 som ble valgt. Det var også to nye som skulle være med å bestemme, så ingen var sikre.

Are Trolli

Ingen store overraskelser utenom at Håvard var flyttet opp på vingen, mulig dette var for å unngå frispark rundt egen 16. meter, vi var ikke gode på dødball i mot i vårsesongen.

Så var kampen igang! Vi hadde fått avsparket denne gangen også, men som avtalt på forhånd ble det ikke mange pasninger bakover første 20 sekundene, ballen ble klarert høyt opp på banen. Det viste seg raskt at ryktene om at Haga-gutta våre hadde blitt tøffere og sterkere i sommer var sanne. Vi gikk inn i dueller og frustrerte Dalen spillerne, det ble skapt svært lite foran begge målene. Haga var farlig på dødball og hadde noen nesten innlegg som kunne ført til sjanser, Dalen hadde noen små sjanser, men det var veldig lite som skjedde foran begge målene.

Da 1. omgang var ferdig var vi godt fornøyd med innsatsen, Roggs og resten av midtbanen hadde god kontroll der og forsvaret var bunnsolid. Dalen spillerne var sutrete og i knestående etter den første omgangen, akkurat der vi ønsket å ha de.

Trenerteamet var fornøyd etter den første omgangen, så det ble ikke kjeft å få, det var bare å holde trykket oppe, så ville sjansene komme.

Richard var svett etter en omgang i trener teamet og måtte skifte skjorte før 2. omgang.

2. omgang startet nesten bedre enn første, vi var heltent og kjørte på. Dalen spillerne kom løs på kantene innimellom, men innleggene var enten for dårlig eller ble ryddet unna.

Litt ut i omgangen fikk Haga frispark på 35 meter, ballen ble slått inn i feltet og Svima og Anders kom stormende inn på bakerste. Dalen spillerne fikk panikk og reiv ned Anders, dagens dommer hadde en dårlig vinkel, så han blåste ikke, men burde vært straffe til Haga.

Ikke så lenge etterpå kommer Koret seg igjennom, men lobben går dessverre litt til side for mål. Vi kommer oss nærmere, men det vil seg ikke helt.

Dalen er heller ikke ufarlige, de har mye ball, men klarer ikke helt å komme til mer enn 60 % sjanser i ny og ned. Det er mye dårlig pasningspill på siste 3. delen for Dalen spillerne. Forsvaret og midtbanen til Haga rydder også unna i stor stil og det føles ganske komfortabelt ut bak der.

På slutten skjer det mye, Dalen ønsker seier og sender frem det de kan. Jursern setter inn debutant Are Trolli for å få litt ro på midten. Dalen angriper og vi kontrer, gang på gang.

Så når overtiden kommer er det like før Dalen putter. En Dalen spiller får avsluttet, men Robert får en hånd på ballen å slår den i stolpen. Så like etter setter Haga igang en super kontring, ballen går fort og Dalen spillerne henger ikke med, ballen blir slått frem til Koret som kommer alene igjennom. Dalen spilleren hopper inn i koret bakfra og feller han rett før han skal avslutte. Det må være tidenes klareste straffe og røde kort. (video lenger ned)

Loddet er i Paris og Haga-gjengen har ikke avtalt hvem som skulle ta straffen. Kaptein TP hadde ikke god følelsen, så han spør Are, den roligste mannen i Nes, om han kunne tenke seg å ta den. Are tusler rolig frem til ballen og skyter den kontrollert i mål! 1-0 til Haga, kanskje ikke fortjent, men ikke helt ufortjent heller.

Roggs blir overlykkelig over målet, så han løper rett av  banen og til benken, det han glemmer er at det fortsatt er noen sekunder igjen, så han må nesten fullføre de siste minuttene.

Det skjer ikke noe mer og Haga tar en utrolig deilig seier!

Det blir også noe drama etter kampslutt, Dalen er vell kanskje litt under middels sportslige og varsler at de vil legge inn protest på en offside avblåsning i 1. omgang. Det må være årets! :) Samtidig varsler Haga at vi IKKE kommer til å legge inn protest på 4 feil idømte frispark,for, 5 feil idømte frispark mot, 3 feildømte offsider, 1 straffe, 5 feil innkast, 2 feil cornere. Vi spiller i 8. divisjon, dommerne er på samme nivå (noen ganger bedre) som oss og det sier det meste, info til Dalen, vi er ikke profesjonelle fotballspillere noen av oss.

Uansett stemningen i Haga leiren var helt magisk, Håkonsen var som vanlig i lykkerus når vi vinner og slo opp til allsang.