lørdag 29. august 2015

Ingen fredagskos på Holter.

Etter tre gode omganger og to seire etter sommeren var Haga-gjengen klar for å slå serielederen Holter Fredag kveld. Fredag er ikke en dag som passer seg for fotball i 8. divisjon, det var rart å ikke sitte i sofaen med en øl og godteri på en Fredagskveld. Kanskje var det alkoholsuget eller lengselen etter kjæresten som tæret på Haga-gjengen, for det skulle bli en tung kveld.

Etter kampen kunne du høre Bjørge Lillelien ropte fra graven: Willy Skogholt, Jan Grønlund, Einar Jurs, can you hear me? You'r boys took a hell of a beating!

Det var i hvert fall optimisme før kampen, selv med et par fravær var det et sterkt lag som tok turen inn i skogen til Holter stadion.

Jursern hadde også med jurs jr som fikk æren av å komme med laget. 
Persa
 
Stian, Svima, Anders, Lasse
 
Loddet
 
Even, Roggs, Petter, Koret
 
Kjella
 
 
Benken:
 
Victor
Erik H
Håkonsen
 
 
 
 
Fotograf Wego var på fylla, så det ble lite med bilder fra selve kampen.
 
 
Kampen startet relativt bra for Haga sin del, vi følte vi hang godt med og vi fikk låne ballen en del, men det tok ikke så lang tid før vi fikk bli kjent Holter spissen som vi dessverre også husket godt fra hjemmemøtet. En stikker blir slått i bakrom, han kommer seg inn i 16 meteren og faller om som en skutt due nå i jaktsesongen. Dommeren som må ha startet drikkingen før kampen, mente han ble felt og blåste straffe. Den ble satt sikkert i mål, 1-0. Hadde vi vært like idiotiske som Dalen så kunne vi fint ha sendt inn en protest på den, men vi er sure noen minutter, men det går over.
 
Bare for å bli ferdig med dommeren først som sist, han var elendig, nordlending og må ha vært full. Han burde holde seg på puben for å drekke og juge, det er han sikkert ekstremt flink til.
 
Det tok ikke lang tid før Haga svarte. Lasse Vinje som snart bør få sjansen høyere opp i banen fyrte av en kanon fra nærmere 40 meter. Ballen suste opp i nettaket, fantastisk mål og 1-1.
 
Så starta egentlig den store nedturen, vi kollapset i alle ledd. Det var nesten ingenting fremover, nesten ikke noe press på midtbanen og forsvaret ble løpt ifra gang på gang. 2-1, 3-1, 4-1 og 5-1 tror jeg kom før pause, men vi var så svimle at det var vanskelig å holde tellinga. Når jeg pissa før kampen la jeg merke til all blåbæra i skogkanten, det kan være derfor vi plutselig så ut til å være på blåbærtur i stede for å spille fotball.
 
 
Som sagt, 5-1 tror jeg var pauseresultatet og vi var sjanseløse mot farten til spissen deres. Vi forsøkte å ligge oppi, forsøkte å ta ut rom, men han smatt igjennom uansett.
 
Pausen ble brukt til å prøve å legge en slagplan for 2. omgang, det kom også noen råd til midtstopperne om hvordan spissen skulle stoppes. Jeg kan godt bytte plass med hvem som helst, jeg innrømmer med glede at jeg, Svima, er en for treg og for dårlig midtstopper til å stoppe en spiller av det kaliberet, noen ganger glipper det. For 10 år siden kunne jeg nok hengt bedre med, men ikke nå. Anders er også en meget habil 8. divisjonsstopper, men han kom til kort han også.
 
Uansett, 2. omgang ble noe bedre, om det var fordi Holter slapp seg litt ned, eller om det var fordi vi ble bedre er jeg usikker på. Svima var så heldig å fikk mannsmarkere hurtigtoget til Holter, det holdt i noen minutter før en ball ble slått inn i bakrom igjen. Svima hadde for en gangs skyld kontroll på spissen, men da han hørte noen si "persa" stoppet han å løpe uten å sjekke at faktisk Persa var der, det var han ikke, 6-1.
 
7-1 kom også, før Haga fikk frispark fra 20  meter. Lasse som skyter som en hest fikk lov til å prøve seg. Skuddet var hardt og på mål og keeperen var litt slapp i fisken, 7-2.
 
Etter dette ga Haga litt faen å forsøkte å få flere mål og slapp litt opp bakover. Svima som tidligere har bøtta inn med mål, men som nå er stopper løp opp på det som var av baller oppe i Holter feltet. Til stor frustrasjon for Håkonsen som ville være alene på topp. Første muligheten kommer da Lasse kommer rundt på vingen, men i stede for å legge inn til Svima, alene på bakerste, prøver han på hattricket og skyter mot lengste, ballen går utenfor og Svima kommer akkurat for sent.  
 
 
Så kommer Erik som var frisk etter innhoppet rundt på høyresiden. Svima har igjen stormet inn bak i feltet og Erik sikter på Svima. Ballen kommer litt for langt bak Svima som ikke har noe annet valg enn å forsøke seg på en brasse. Den er ikke god, men ikke dårlig heller, men ballen stryker utsiden av stolpen.
 
Så kommer 8-2 og mørket, så da er det bare å blåse av for kveldens dommer. Fikk bilde sitt på bloggen, så da er vell kvelden hans reddet.
 
 
 
 
Jeg har blitt så gammel, så husker ikke navnet, men dette er mannen som terroriserte Haga-gjengen i 90 minutter. Han har scoret over 40 mål så langt i 8. divisjon, så det er vell ikke bare vi som har mareritt.
 
 
 
 
 
Håkonsen var som vanlig litt negativ etter tapet og mente vi ikke ga alt. Roggs som hadde kjempet i 90 minutter klikket og jaget Håkonsen ut av dusjen og inn i hallen. Heldigvis hadde ikke Håkonsen spilt så mye i kampen, så han hadde krefter nok til å komme seg unna.
 
 
 
 
Det ble en lang tur hjem og tung til sinns kom jeg endelig hjem for å nyte et glass rødvin før jeg skulle ha mareritt om kampen, men heller ikke rødvinsglasset skulle jeg få. I det jeg kom inn døren tror jeg lillemor merket at far ikke var i humør og bestemte seg for å starte å bråke. Så om ikke 2 timers fotball tortur var nok, ble kvelden avsluttet med 2 timers kjiling av rygg. Da det endelig ble rolig var det bare å legge seg i senga å drømme om grønne menn som løper fort. 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar