mandag 22. februar 2016

Treningskamp mot Årnes

Søndag kveld sitter vanligvis Haga-spillerne å nyter siste resten av helgen med restene av Lørdags godtet og et glass Pepsi Max for å døyve fylle syken. Denne Søndagen ble noe helt annet, klokken 19.00 var vi invitert til treningskamp mot R & Å 1/2. Odd har stor tro på Haga-gjengen sin og har funnet god motstand for Haga gutta i oppkjøringen. Årnes stilte med et godt lag og forventet nok lett motstand mot et Haga lag som ligger flere divisjoner under både første og andre laget.

Det var en tent, men litt slapp Haga-gjeng som møtte opp i de flotte garderobene på Årnes. Flere av spillerne hadde tegnet livsforsikring før de krøp ned i kjelleren på "klubbhuset" til Årnes. Slapp var ikke Eirik TP som dagen i forveien hadde løpt 50 km fortere enn de fleste i Nes, like vell var han supergira på å løpe rundt på midtbanen til Haga også i dag, imponerende, hadde jeg løpt 50 km så hadde jeg vært innlagt på sykehus.Haga gjengen var en fin samling av både gamle og nye spillere i alle aldre. Det var knyttet spenning til et par av spillerne som vi enda ikke hadde fått sett i kamp. Det var også to keepere tilgjengelig før kampen, det er det lenge siden vi har hatt på Haga, konkuranse på plassene er viktig, Odd ønsker seg minst to spillere på hver plass. PK fikk æren av å starte kampen og takket høyere makter for det. Dette er comeback nummer 7 for PK, vi får håpe at juryen snart gir han prisen for årets comeback spiller, så kanskje han blir en stabil Haga-spiller fremover. 


Odd hadde som vanlig en plan, planen var enkel, gjør enkle ting, ikke dumme ting. Det skal være en mening bak alle pasninger og er du ikke sikker eller har en lur ide, klarer. Svima forstod raskt hvordan kampen hans ville utarte seg, det ville bli mye klareringer. Odd fikk også overrakt aktivitetsleder luen fra Håkonsen og selv om han ikke er en lue mann, ble han lettere rørt over gaven og valgte å bruke den.  Remi var også knallklar for å kjempe på topp, formen har vært god i det siste, men som han påpekte før kampen, kunne det hende brettet med Øl han drakk kvelden i forveien kunne sette han midlertidig tilbake. Haga-gjengen har i snitt vært på 3 treninger siste 5 mnd, så Odd hadde håpet på 22 mann å rullere med, det fikk han ikke, men det var mye kvalitet i troppen. 

Dagens lagoppstilling:

PK

Håvard, Stian, Svima, Egil

Loddet, TP
Koret              Remi Andre             Lasse

Remi

Benk:
Simen
Sondre
Håkonsen
Wego
Karl-Willy


Wego hadde forventet å tilbringe en del tid på benken, så han hadde kledd seg godt.Dagens dommer er en gammel kjenning, Viktor Silva, det må være Akershus fotballkrets sin morsomste og blideste dommer, selv om han som alle andre dommere på dette nivået gjør noen merkelige avgjørelser.  Vi gledet oss til kampstart. 

Håkonsen var som alltid fly forbannet for å ha blitt vraket. Han tror han er Ronaldo, så det er like stor nedtur hver gang han havner på benken i Haga-if. Vinteren har han brukt på å spise fyrstekake og drikke kaffe, så kroppsformen ligner mer på muffins enn vaskebrett. Mulig dagens vraking klarer å få motivasjonen til Håkonsen tilbake, i fjor høst var han faktisk ok trent, det er mulig Håkonsen, bare stå på. Kampen er det ikke så mye å skrive om, derfor ble det mye i forkant her. Begge lag bar preg av å være i oppkjøringfasen. Årnes hadde mye ball, men det som kom ble ryddet unna av forsvaret til Haga. Det var ekstremt mye feilpasninger fra begge lag og Svima (som har 20 kamper igjen for å nå 250 kamper for Haga), turte ikke gjøre den nye treneren forbannet og klarerte ballen hver gang den havnet hos han, og det var ikke få. 

Spissene til Haga hadde derimot en roligere dag på jobben, men det var tendenser. Det var et par forrykende kontringer, som med litt hell, kunne ført til store sjanser. Remi var sterk og god på topp mot 4. divisjons stopperne til Årnes, det lover godt. De første 44 min og 30 sekundene var det ingen skudd på mål! Så slo Årnes en corner inn foran mål. Det som oppstod i etterkant ble desverre ikke filmet, men det hadde vunnet prisen for årets mål på Comic Con. Ballen spratt som en pinball fra spiller til spiller, ingen klarte å avslutte og ingen klarte å klarere. Det endte med at PK "glemte" at han var keeper og tok ikke opp ballen, Håvard klarerte ballen via PK og i en Årnes spiller. Ballen trillet så rolig over målstreken etter 20 sekunders ping pong i feltet. 0-1 rett før Pause. 
Årnes er mer proffe enn oss, så de skulle ned i Garderobene i pausen, livredde gikk vi igjen ned i bunkersen, ville vi overleve denne gangen? Odd var ihvertfall positiv, det var mye bra og det var det, vi hadde full kontroll bakover mot et meget godt lag og vi forsøkte oss flere ganger offensivt også. Litt mer presisjon på pasningspillet så kunne vi komme tilbake i kampen. Det ble gjort noen bytter og vi var klare igjen. Bilde kvaliteten er ikke mye å skryte av fra selve kampen, det henger sammen med at lyset på Årnes kunstgress er så dårlig at ihvertfall vi over 30 må spille sentralt i banen for å ha håp om å se noe eller noen i det hele tatt. Svima rotet seg ut ved hjørneflagget en gang og brukte 30 sekunder på å finne veien tilbake igjen. 

Simen fikk sin Haga debut i mål i 2. omgang. Det ble litt av en start i Haga-drakta, 50 sekunder tok det før ballen lå i mål. Målet kom etter at kalde og stive Haga spillere (etter en alt for lang pause) ikke fulgte med og lot Årnes leke seg igjennom hele laget før de satte ballen bak en fortvilet debutant. Simen du kan ihvertfall trøste deg med at du har rekorden for raskeste baklengs i debuten, var det planen hele veien? 2. omgang var som første. Årnes hadde mye ball uten å skape de helt store sjansene, mye takket være et tent Haga forsvar. Stian og Svima utfylte hverandre bra og kan skape en hissig forsvars duo utover i sesongen. Angrepsspillet viste også tendenser som i første omgangen, men det manglet litt i siste fasen. Jeg kan ikke huske et eneste skudd på mål hele kampen, men vi var faktisk ikke helt ræva, det bare manglet litt. Det lille som manglet det kommer etter et par uker til med trening. Kampen ender 0-2 og Haga-gjengen var meget fornøyd med mye av det som skjedde. Nå er det bare å fortsette hardtreningen før Skogbygda venter om et par uker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar