mandag 7. mars 2016

treningskamp 2 - trening er trening...

Der ingen kunne tru at nokon kunne bu, er en serie på NRK som besøker avsidesliggende steder i Norge og som tittelen sier, der ingen kunne tro at noen skulle kunne bo. Serien har enda ikke funnet Skogbygda, en liten plass i skogen noen mil Nord for Oslo. Det er ikke lett å vokse opp i et lukket miljø isolert fra samfunnet ellers, det kan kanskje forklare hvorfor det ofte blir konflikter når Skogbygda spiller fotballkamper. Det kan ofte være frykten for samfunnet ellers og dårlig selvtillit som fører til at du går i en selvforsvarmodus og hater alt og alle andre. Det var intet unntak nå sist når Skogbygda hadde funnet veien til Funnefoss og skulle møte Haga-gjengen til treningskamp. Det kan virke som den moderne verden med Internett og bil har ført til at de yngre på Skogbygda faktisk har fått en del sosiale egenskaper, det virker lovende for fremtiden. Dessverre er det fortsatt noen gamlinger i støtteapparatet som lar sine traumer gå utover andre. Det er totalt uakseptabelt å stå å skrike på motstanderens spillere fra sidelinjen igjennom store deler av kampen, det var i perioder ren mobbing. Når dommeren også var fra samme bygd, ble det heller ingen konsekvenser av det. Nå får vi håpe om noen år at den eldre generasjonen forsvinner og Skogbygda kan bli et hyggelig lag å møte.

Haga-gjengen kom fra en positiv opplevelse defensivt mot Årnes sist, det var mye bra bakover på banen og nå håpet vi å få til mer fremover også. Helge kamper er derimot ikke noe alle på Haga er spesielt glad i, så troppen kunne vært større, men det var 5 heltente menn på benken og 11 startklare hingster som møtte opp. For å unngå nerver før kampen hadde Odd lagt ut lagoppstillingen allerede dagen i forveien, men grunnet fravær ble det et par endringer.

Laget:

PK

Håvard, Stian, Svima, Morten

 Loddet, Mats, 

Erik, Andre, Lasee

Eirik M


Benk:
Håkonsen
Geir Ove
Wego
Karl-Willy
Sebastian

Haga gjengen varmet opp i garderoben før kampen med litt taktikk og litt allsang. Stian Samuelsen hadde bursdag og ble sunget for. 


Stian fikk også en spesiell oppvartning av Loddet under oppvarmingen. 


I år er det flere nye ansikter og nervene var såpass store før debuten at de ble plassert på benken, men de var klare for å komme inn å gjøre en god innsats. 

PK var noen sekunder fra å holde nullen sist mot Årnes i den omgangen han spilte og var gira på å gjøre en god figur igjen. 

Det ble lite bilder under kampen, Håkonsen var vell for opptatt med å varme opp, men heldigvis var Nesinfo på plass og har tatt en del bilder, så ta en titt der. Kampen i seg selv ble ingen god match. Det var tydelig at det var to lag som var tidlig i sesongforberedelsene. Skogbygda var kjappere og hadde mer lyst på seier, mens Haga-gutta forsøkte å spille seg igjennom midten uten for mye hell. Haga startet friskt, men avslutningene var for dårlige. Skogbygda var derimot dødelig effektive og etter en uheldig pasning fra forsvaret til Haga snappet en kvikk Skogbygda ving ballen og forserte fremover på høyre vingen, han la inn foran mål og der vant Skogbygda spilleren duellen. 0-1. 

Vi hadde generelt problemer med farten på høyresiden til Skogbygda og de kom til farlige innlegg flere ganger i starten av kampen. Heldigvis klarte vi å rydde opp det som kom etter målet. 

Som nevnt tidligere er ikke Skogbygda den største plassen på jord, så de har leid inn 4-5 fotballspillere fra Polen for å forsterke laget. En av disse kom ca 10 min for sent inn i en takling og ble belønnet med gult kort. I en treningskamp er det unødvendig å gå inn med strake bein bakfra ca 10 min for sent, det skapte litt sinne hos enkelte hos Haga. Dommeren hadde stålkontroll.. 

Haga spillerne var heller ikke kjappe i beina, men vi hoppet ikke inn med strake bein. Loddet har mistet noe fart og var lei av å løpe ved siden av Skogbygdas midtbanespiller. "for treningens skyld" kalte han det, spente han bein på Skogbygda spilleren rett utenfor 16. meteren, frispark. Frisparket ble plassert vakkert i mål, 0-2. Men det kan vell stilles spm ved PK sin plassering, han må øve litt på hvor han skal plassere muren og seg selv, han gjemte seg bak muren midt i mål, men det er tidlig i pre-season enda.  

Pause og 0-2, vi var ikke fornøyd med spillet. 

Det er også tidlig i sesongen for dommeren som spurte i pausen om vi ville at han ikke skulle tillate skli taklinger??  Vi reagerte på et par grise taklinger, men skli taklinger er vell en del av fotballen. Vi håper det var en black out fordi det var lenge siden forrige kamp han har dømt. 

2. omgang blir ikke så mye bedre for Haga sin del. Skogbygda får en mann utvist etter å ha sparket/slått ned en Haga spiller på motsatt side av der ballen var, men vi velger å la de spille med 11 mann for treningen sin skyld, Fair play av Haga. 

Vi sliter med å skape for mye selv om Skogbygda også er ræva. Det er mye forsøk, men lite action. Skogbygda er nærmere 3-0 enn vi er 2-1. Det er mye å jobbe med. 

På slutten går også stopper Svima på noen fine løp offensivt og etter å ha dratt av en mann fyrer han løs mot hjørnet, uheldigvis får en skogbygda spiller foten på ballen og ballen skifter retning rett på keeper. Det er viktig å prøve. 

Kampen ebber ut til 2-0, konklusjonen til Odd var at vi ble ihvertfall slitne. De fleste dro rett hjem for å se fotball å drikke øl, men noen av Haga spillerne gikk i garderoben. På vei til garderoben ble det krangling mellom Håkonsen og Svima igjen! Håkonsen eglet seg inn på Svima og mente at han ikke burde forsøkt å skore mål på slutten, men holdt seg bak på banen. Svima mente det må da være viktigere å forsøke å redusere enn å beskytte et 2-0 tap? Håkonsen er norgesmester i terging og da de kom i garderoben var Svima klar for å gi han en rett venstre og en uppercut, men så kom han på en ting. Håkonsen er nylig valgt som leder av Haga IF, den som slår ned han vil nok mest sannsynlig bli kastet ut av klubben. Svima bet i seg sinnet og tok en kald dusj. 

Etter dusjen hører vi et brak bak loddet, det var en dør som hadde falt av hengslene sine, uten at han ante hva som kunne ha skjedd. Loddet leitet febrilsk etter spøkelser i dusjen. 
Nå er det bare å fortsette å møte opp på trening, så løsner det før seriestart. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar