fredag 16. juni 2017

Gratis og sunn rus!

I all tid har ungdom ruset seg på diverse rusmidler, mange koster penger og de aller fleste er usunne. Før i tiden var det mindre cash blant de unge, så det gikk mye i røyking av halm, spising av fleinsopp, drikking av himbrent og sniffing av lighter gass. Ingen av delen er spesielt sunne og mange mener at flere av oss ikke har blitt helt normale enda. Dagens ungdom derimot har ressurssterke foreldre som sponser rusen til barna sine. Det går enorme mengder snus, røyk og alkohol hver uke. Det er heller ikke sunt, selv om mye av det er sunnere enn det som ble konsumert før i tiden. 

Det folk glemmer er at det finnes mye relativt gratis rus. Det å spille fotballkamp på Haga og vinne fotballkamper er ekstremt morsomt og gir en god rus både under og etter. Adrenalinet pumper underveis i kampene og når det går bra får du en ekstremt god rus. En må bare huske på å nyte det og holde på så lenge som mulig for rusen blir bare bedre og bedre ettersom slutten nærmer seg. (Svima begynner å bli gammel). Hvis noen ønsker å bli med å oppleve dette, er det bare å si ifra, vi trenger alltids flere spillere. 

Torsdag var det klart for ny kamp på Haga stadion. Denne gangen startet kvelden dårlig for en av spillerne. Svima kom sliten hjem fra jobb og skulle gå å pakke bagen. Til sin store frustrasjon fant han bagen med fotballklær liggende akkurat der han satte den etter forrige kamp! Hva skjer, er ikke klærne vasket! Svima roper ut i sinne, kjerring kom hit, fru Svima kommer slukøret opp. Hva skjer? Har du ikke klart å vaske klærne i løpet av 3 dager?? Svima kjenner at blodet pumper fortere og fortere rundt i kroppen og pulsen stiger mot farlige høyder. Fru Svima kommer med noen gloser og forteller at klærne må pakkes ut av bagen for at de skal vaskes. For &#& det må jo være mulig for deg å ta de ut, kontrer svima. Da smeller det noe alvorlig og Svima tusler slukøret til klesskapet for å se om han finner en ren shorts og strømper. Tøft liv tenker han for seg selv. Heldigvis finner han en ren shorts og et par strømper, så da er det bare drakta som lukter død og fordervelse + mannen inni. Tipper det blir sofaen igjen for Svima når han kommer hjem. 

Når Svima så kommer til stadion er det ikke Odd som venter, han har tatt ferie og har overlatt ansvaret til de han mente hadde de klokeste fotballhodene, Wego og Håvard. Odd har fortjent en ferie nå, men han kunne kanskje tenkt seg litt mer om når det gjaldt valg av trenerteam. Wego var ihvertfall strålende fornøyd! 
"ungdommen" er ihvertfall mer kreative og teknisk anlagte, så lagoppstillingen ble lagt ut digitalt på nett. 
Haga har planer om å gå ut hardt i en 3-5-2 formasjon. 3-5-2 er ikke en formasjon som vi er helt ukjent med fra tidligere på Haga, men de testene som er gjort har gått relativt dårlig. Men med 3 sterke midtstoppere og løpssterke winger hadde vi trua. Det var derfor trist når Stian meldte forfall en time før kampen, han hadde skadet seg på jobb og kunne ikke komme. De fleste regnet da med at vi gikk tilbake til en vanlig 4-3-3/4-5-1 formasjon, men den nye trenerduoen nektet å gi seg. Inn på laget kom Baki som var tilbake etter et par års fravær. Baki var en av de store stoppertalentene på Haga for noen år siden, kompromissløs i duellene og hadde stort sett god kontroll. Årene uten fotball har gjort at han var litt usikker på egen form, det var noen kilo ekstra og kondisjonen har blitt borte, men han var klar for å gjøre et forsøk. 

Wego prøvde å forklare hvordan vi skulle spille i den nye formasjonen. Fortvilet skjønner Sebastian at han må løpe som en gal ikke bare offensivt, men også defensivt. 


En god klem fra Svima hjalp og han fikk tørket tårene tidsnok til kampstart. 

En som også forsøkte å bli klar til kampstart var Erik. Han har slitt med en dårlig ankel en lang periode nå, men var endelig motivert til å gjøre en innsats, det virket som han var mer klar enn noensinne til å spille i dag! Det er positivt, for som nevnt tidligere er han en klassespiller når han er i form. Utfordringen når Odd nå var borte var å finne noen som kunne få teipet opp ankelen. Trener vikar Håvard skrøt av at han kunne fikse biffen, hvilken biff han fikset vet jeg ikke, men teipingen var ikke mye å skryte av. 

Heldigvis dukket party svensken opp og reddet dagen til Erik. Alle var fit for fight og løp ut på den flotte Haga banen med Haga-sangen dundrende over høyttaleranlegget. De gode resultatene har også ført til at flere og flere tilskuere har funnet veien. De faste legendene på Haga var også på plass som vanlig, her har vi legendariske Haga-ledere, haga trenere og Haga spillere. De fleste har vært innom alle tre kategoriene. Etter en boks varmekrem, litt oppvarming og håndhilsing var kampen endelig i gang. Nu kjør vi! 


Haga gikk ut hardt som vanlig, den nye formasjonen fungerte greit i starten. Samtidig var det litt den samme tendensen som forrige hjemmekamp, spillet satt ikke helt som det skulle. Vi slurvet i pasningspillet og fikk ikke helt det trøkket vi ønsket på Fenstad spillerne. Heldigvis er Fenstad bare en skygge av det laget det var tidligere, Svima som ikke er sååå gammel, kjente ikke igjen en eneste av spillerne fra tidligere år. Det er også litt trist, generasjonen til Svima er en truet generasjon i Nes fotballen, det var en gyllen generasjon.

Kampen gikk sin gang, Håkon og Sebastian var farlige som vanlig for Haga og kom seg til noen muligheter. Koret var også tilbake fra start og forsøkte å komme seg rundt på Vingen støtt og stadig. Baki som kanskje var største usikkerhetsmomentet hadde kommet seg tilbake i fotballmodus og holdt bra stand på backen. Midtbanen vår er sterk, men den nye formasjonen var krevende, det ble litt store rom og Fenstad fikk kose seg litt for mye med ball. 


Haga har ikke sluppet inn spillemål de siste 3 kampene. Det er kun en straffescoring som har gått inn bak Odin. Mye av dette skyldes forsvarsfireren, men Odin har også stått som en vegg når han har blitt satt på prøver. Kanskje har han blitt litt "cocky" for etter ca 16 min står Kjella med ballen på 20 meter og slår en rolig støttepasning tilbake til Odin. Ballen triller rolig og pent inn til Odin som tar den imot noen cm utenfor målstreken. Så skjer det noe rart, Odin toucher ballen så vidt, men touchen fører bare ballen videre inn mot mål. Desperat forsøker han å sparke ut ballen, men ballen sklir inn i hjørnet. Det må faktisk være det rareste målet som er scoret på Haga stadion, uansett mål er mål. 

Haga er litt sjokkert, men samtidig trygge på at det kan snu. Vi har vært de beste av to dårlige lag. Wego og Håvard legger også om taktikken til mer kjente 4-3-3 for å skape enda mer trygghet i laget. Remy kommer inn på backen, det skulle vise seg å gi betalt. 

Haga skapte mer og fikk en del sjanser og dødballer. Etter ca 38 minutter får Remy ballen på venstresiden og lader innleggsfoten. Ballen fyker i en nydelig, men kanskje noe høy kurve inn foran mål. Fenstad keeperen ser ut til å ha full kontroll, men så kommer den flygende hollender inn å header ballen i mål! Håkon putter igjen, den mannen(gutten) er en gullfugl. 

1-1 er også pauseresultatet og alle får seg en velfortjent pust i bakken. 

Så etter pause våkner Sebastian skikkelig som vanlig. Han spiller inn til Håkon som setter ballen i mål. haga har snudd det og leder nå 2-1. 

Erik har også kommet inn på midten nå og viser hvilken spiller han kan være. Rolig med ballen og finter seg frem og tilbake imellom rådville Fenstad spillere. Sammen med seg har han Steinar og Artur, to andre unggutter. Steinar er stabiliteten selv og løper og kjemper som vanlig, en god tilvekst til haga. Artur har vært litt opp og ned i kampene han har spilt, det har vært mye gode forsøk, men det har også blitt gjort en del rare ting. Mot Fenstad derimot våknet han skikkelig. Han spilte en  bunnsolid kamp og kjempet og vant dueller i tillegg til å være smart med ballen. Så etter 85 minutter var det ingen tilfeldighet at det var akkurat Arthur som vant ballen og slo en nydelig stikker igjennom til Sebastian. Sebastian kom inn med litt skrå vinkel, men klarte å trykke ballen bort i hjørnet. 3-1. Fenstad er desperate nå og det merkes. Temperaturen er høy på sidelinjen og det klages og skrikes i et spenna renn. Rart hvordan fotball kan gjøre voksne menn til drittunger. I et siste desperat forsøk på å skape noe setter Fenstad inn en svær tatovert jævel. Fenstad har gjort resarchen sin, Svima er livredd tatoverte mannfolk. Det har sikkert med noen dårlig opplevelser fra barndommen, da Svima sprengte postkasser med kinaputter, en gang kom det en svær tatovert jævel etter han med motorsykkel og bare god kondis og litt flaks reddet livet hans. Men denne karen viste seg å være som den store vennlige kjempen til Roald Dahl, snill og grei og han var faktisk med å kurere skrekken til Svima, han skapte lite. 

Mot slutten var det Haga som skapte mest og rett før slutt får vi frispark. Sebastian er stinn av selvtillit og går frem for å ta det. Skuddet går i muren, men returen får han tilbake. Han fyrer av en kanon og limer ballen i krysset. 4-1


 Haga spillerne er fornøyd og sovner litt på slutten. Vi lager et unødvendig frispark utenfor 16. meteren på overtid. En Fenstad spiller kliner til og ballen går visst nok via Odin og i tverrliggeren, returen spretter ut igjen til samme mann som får stå helt alene på 16 meter igjen og får skutt ballen i mål. Kjipern å slippe inn et mål på slutten (regner ikke det første som mål), men sånn går det når en ikke har konsentrasjonen oppe igjennom hele kampen. 

Kampen ender 4-2 til Fenstad sin store frustrasjon og Haga og tilskuernes store glede. 

Håkonsen er tilbake og føler at Svima er litt vell heit, så i jubelscenene forsøker han å kjøle han ned litt. Det er umulig, Svima er rusa, høy på fotball og seg selv. det er få ting som er så deilig som å vinne fotballkamper, noe av den beste rusen som finnes og den er gratis. 

Stemningen i garderoben er strålende, det er rett å slett bare deilig og gutta er deilige! 
Neste seier lover også Loddet å kle av seg. Det gleder vi oss til! Kropp selger og kropp gir blogg visninger, satser på all time high etter neste kamp da, det er mot LSK og den skal vinnes den også. Seiersrus er avhengighetsskapende det også, desverre, det fører til at Svima må ha vondt i diverse kroppsdeler i mange år til. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar