torsdag 8. juni 2017

walk in the park

Onsdag kveld tok Haga-gutta den lange og kronglete veien til Enebakk for å bevise at forrige ukes deilige seier mot Rælingen ikke var et engangstilfelle. Svima er ikke lokalkjent i området, men på veien til Enebakk kjørte han igjennom Rælingen. Der ble han til sin store glede møtt av sinte beboere som viste han den lengste fingeren, mulig det var fordi Svima kjørte over ei katte på veien, eller så var det Hagas store triumf sist som ergret Rælingene.

I Enebakk har vi vært før, mange ganger. Det er en fin plass å komme til, stort sett endt med store seire. Men sist Svima var her, var det ikke like god stemning. Det var starten på brun-bloggen og Rock bottom for Haga. Det var den gang Haga var kanskje det dårligste laget i Norge og stemningen var dårlig. https://from-dirt-to-glory.blogspot.no/2013/11/det-er-en-kald-og-vat-september-kveld-i.html

Det virket lenge som om Haga var på vei ned i samme sumpen igjen i år. Dårlige resultater, lite fotballspillere og dårlig stemning innad i laget har preget starten på sesongen. Svima klarte ikke å se på det lenger, så han kjøpte seg nye fotballsko og ble med i gjengen igjen. Selv ikke Svima selv skal skryte på seg at han har fotballkvaliteter som tilsier at han burde spilt på et høyere nivå, men han tilfører laget mye. Han er en solid stopper som spiller trygt og har en tendens til å stå der ballen er. Han er også en god motivator som får de andre til å yte mer og bringer med seg godt humør inn i spillergruppen. Loddet og Svima har i flere år vært et beryktet radarpar. Loddet bygger ned og Svima bygger opp, det har ført til at Haga spillerne hele tiden har vært skjerpet. Resultatene og antall innslupne mål taler for seg selv. Det var en litt treg start med 4 i fleisen i første kampen, men etter det har det bare gått en vei. Seiersprosenten har økt med 200%, innslupne mål redusert enda mer. Svima har tatt på seg mye av æren for at den vonde trenden har snudd.

Det var derfor med sjokk og vantro at Svima kom til Enebakk og fikk beskjed om at han ikke var tiltenkt en plass i startoppstillingen. Svima var benket for første gang på 24 år. Svima var skuffet i starten og sleit med å holde skuffelsen tilbake, men etter noen minutter var humøret på vei tilbake, kanskje det er hyggelig på benken også, kan jo ikke konkludere før en har prøvd.

Startoppstillingen var uansett sterk:

Odin

Rune, Stian, Kjella, Remy Andre

Loddet

Artur, Lasse, Steinar, Sebastian

Koret. 

Benyttede innbyttere
Svima
Erik
Dale

Oppvarmingen så bra ut fra sidelinjen. Gutta virket skjerpet. Enebakk laget så ikke spesielt gode ut, men det har lurt oss før. For 4 år siden var det en gammel gubbe som var med Enebakk laget og Svima var lettere sjokkert over å finne igjen samme mannen i år også. Det er håp tenkte Svima, kanskje jeg kan spille 30 år til. 

Svima er som nevnt ganske uvant med benketilværelsen og måtte rådføre seg med de rutinerte benkesliterne om hva som var forventet fra benken. Dale er en av de mer rutinerte benkesliterne på Haga, han fant fort plassen sin. Viktig å sette seg ned tidlig så en slipper å stå var konklusjonen hans. Han var også meget imponert over benkene til Enebakk, de var gode å sitte på og så høye at han kunne dingle med beina under seg uten å nå bakken, imponerende. Håvard har også i den senere tid slitt med spilletid, mye grunnet en skade, men også p.g.a disiplinære problemer på banen. Rutinert som han er hadde han tatt med seg paraply og maste på Odd i 20 minutter for å få lov til å holde flagget. "Jeg elsker flagg" uttalte han, med det vanlige sleske smilet, Svima turte ikke å tanke på hva planene med flagget var, han bare håpet han ikke var en del av fantasien. 
Erik er en snodig skrue. Han var/er en av Haga's største talenter, men han mangler litt på viljen. Det virker som han trives best på benken. Svima husker tilbake til de første sesongene med Erik, han var en super wing/spiss som løp som en gal og puttet mål på bestilling. Kanskje Haga burde skaffe en psykolog for å vekke villdyret igjen, da hadde det blitt kamp om plassene fremover på banene. 


Kampstart nærmet seg og Svima satte seg ned på benken for å se hvordan det føltes. Helt jævlig var konklusjonen og det holdt med et minutt på ræve før han reiste seg opp igjen. Taktikken må være å stå så nærme Odd som mulig, hvis det må byttes er Svima den den første Odd ser og da vil han kanskje sette han inn. Kampen var i gang. Haga gutta skulle som vanlig gå tøft ut. Odd sin research viste at Enebakk hadde en tendens til å kollapse hvis de fikk et par tidlige mål imot. Haga-gutta liker Odd og vi liker taktikken hans, så vi fosset i angrep med en gang. Enebakk spillerne hang tauene mens Haga-gutta malte på. 

Sebastian på vingen var ustoppelig i dag og fintet gang på gang ut Enebakk spillerne, kanskje han enkelte ganger tok en finte for mye, men morro å se på er det. Koret på topp luktet på offsidelinja og fikk flere ganger ballen, to ganger var han alene igjennom uten å få satt ballen i mål. Haga målet nærmet seg. Så fik Haga corner, den ble slått inn i feltet og klarert ut. Der står Loddet og banker ballen i hjørnet fra 20 meter. En flott scoring! 1-0 til Haga etter 16 minutters spill.

Loddet demonstrerte til ung gutta hvordan det skulle gjøres etter målet:
Haga kjører på videre. Vi er klart best, men Enebakk kontrer innimellom. Først kommer en Enebakk spiller igjennom på høyresiden og fra skrått hold får han fyrt av en kanon, ballen stryker hjørnet. Så kommer det et langskudd som vår eminente keeper Odin får hendene på, men glipper ut på 8 meter, der kommer det en Enebakk spiller. Hele haga-benken er sikker på at nå er det kjørt. Ballen triller i beina på spilleren, han lader kanonen og skal bare sette den i det åpne målet, mirakuløst nok setter han den høyt over mål, der var vi heldige. 

Men Haga er best, vi kjører kampen. Svima står å pisser når målet kommer, men ifølge de andre er det noe usikkerhet i hvem som puttet. Loddet slo en corner, ballen havnet i mål, Koret var ihvertfall i nærheten. Så Koret får målet og Loddet assist. 

Det er spilt omtrent 33 minutter og Haga har full kontroll. Samtidig ser Svima at Koret sliter, han har fått en strekk kjenning i låret. Svima er raskt igang med oppvarmingen, endelig, Svima inn på topp, nå blir de saker. Sekunder senere ser Odd desperat etter en innbytter og ser Svima er i gang med oppvarmingen. OK, Svima du skal på, Svima smiler, endelig, livet på benken er kjedelig! 

Koret tusler av og Svima er på vei inn på banen da Odd skriker. Kjella på topp, Svima går inn som midtstopper. Skuffelsen er enorm for Svima, endelig skulle han vise gutta gamle spiss ferdigheter, men nei. Det tar ikke mange sekunder før skuffelsen er glemt, å få spille fotball igjen var fantastisk. Første Svima må gjøre er å knuse en Enebakk spiller i luftduell, er det noe Svima har nok av så er det duellkraft, det samme kan ikke sies om den 50 kg tunge Enebakk spissen som blir fly forbanna fordi han fikk en voksen mann i ryggen. Svima smilte fornøyd og flyttet back linjen høyere på banen, da kjenner han noe som "slår" han i ryggen, den gretne Enebakk spilleren er tilbake og ypper med Svima. Svima ser på den lille gutten på topp hos Enebakk og sier rolig "Har du noensinne forsøkt å sloss mot en 90 kilos stålmann" sier han, den lille gutten forsvinner og Svima ser han ikke noe mer, han byttet seg ut. 

Kampen fortsetter og Haga har fortsatt god kontroll og Enebakk skaper ingenting resten av omgangen, men det gjør Haga. Etter 45 minutter kommer Kjella seg igjennom forsvaret til Enebakk og slår rolig ut i feltet, der kommer Artur og setter inn 3-0, kampen er kjørt og omgangen er over. 

Konklusjonen etter første omgang var at alle hadde gjort en strålende jobb, vi var gode og Enebakk hadde ikke sjans i havet. Klarer vi å holde intensiteten oppe, blir det seier. 


Andre omgang startet som første. Som vanlig er ikke Svima veldig god på detaljer eller hva som skjedde. For å få med seg de viktigste observasjonene. 


Haga kjører kampen
Enebakk skaper ingenting
Enebakk skulle hatt rødt kort når de klipper ned Sebastian som bakerste mann bakfra, dommeren er som vanlig både dårlig og feig. 


På slutten får Haga corner og Loddet bestemmer seg for å gi de få tilreisende supporterne en liten latter. Du får gult kort for å dra av deg skjorta, men tydeligvis ikke noe for å dra av seg buksa. 

Kampen ender 3-0 og Haga har nå to seire på rad med 5-1 i målforskjell! 

Etter kampen tikker det inn noen meldinger til Svima. innbytterne forsøker å vise hvordan det er å sitte på benken, hva de gjør. 

Artur og Remy har limt hånda til koret fast i buksa.  


Remy er skadedyrs utrydder og bruker benketiden på å leite etter skadedyr. 


Han forklarer de andre alt om hva slags farlig dyr de har med å gjøre her. Det er en sneglus lucifus. De er harmløse, men spiser opp salaten din hvis du har salat ute. Denne får leve og kan krype tilbake inn i buskasene. 
Når Haga-gutta tusler mot garderoben håper de på en varm dusj og ønsker å komme seg hjem, men det skulle vise seg å bli vanskelig. Garderoben var låst og ingen hadde nøkkel. Verst var det for dommeren som nesten begynte å gråte, han hadde alle sakene sine der. Tiden gikk og Haga gutta var nesten på vei hjem da en bil trillet inn, det var en som hadde funnet en nøkkel. 

Stian er ikke kjent for å være tålmodig og i kjent stil var han på vei bort for å banke livskiten ut av Enebakk's utsendte. Heldigvis fikk vi stoppet han og kom oss inn i garderoben uten mer bråk. Deilig seier på en rolig dag, bare synd det ble sent igjen. Nå blir det tungt å stå opp igjen i morgen tenkte Svima. Da ser han en buss komme kjørende, det er en buss til Oslo via Enebakk, inni den sitter det en skokk med Kinesiske turister som helt sikkert skulle til Oslo. Lykke til, heldigvis er det alltid noen som har det verre enn meg humret Svima. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar