mandag 18. juni 2018

Sommerferien kommer for tidlig!

Fotball søndagene pleier å bestå av Tippeliga og super søndag fra Premier League, men noen få søndager er det også 9. divisjon på Haga. Det kan kanskje ikke kalles super søndag, men det er ihvertfall en ypperlig mulighet til å ta med familien på kamp. Samtidig er også Haga gjengen ekstremt sårbare for Søndagskamper, det er mange som er glad i å ta seg en fest. Om det var festingen eller om det var ferietider som gjorde det er ikke Haga-ledelsen sikre på, men troppen til kampen var tynn. I desperasjon før kampen har Håkonsen fått tak i to gamle stjerner for å fylle opp benken, TP og Remi var tilbake. Remi hadde litt utfordringer med å finne seg en passende skjorte, Haga gjengen har blitt mindre enn tidligere. TP har altid vært litt motebevist og fikk hjelp til å låne seg en Haga overtrekk.
En annen utfordring med oppmøte 13:45 er å få i seg nok næring før kampen. Svima var veldig usikker på hvor mye han skulle dytte innpå for å få energi nok, men samtidig ikke bli for tung i magen. Etter litt tankevirksomhet endte det opp med havregryn til frokost, nudler til lunsj og en brødskive rett før kampstart. Andre var ikke like opptatt av dette, Sebastian hadde tatt med seg et par boller og Imerslund hadde tatt seg en skive. Imerslund slet ikke bare med at matlysten var litt liten, han hadde også vært på en skikkelig fyllekule på Lillestrøm og satt nesten og sov på benken før kampen. Håkonsen og Jurs var fly forbannet og hadde de hatt muligheten til å bytte han ut med noen, hadde han blitt det, uheldigvis var benken bare fylt av offensive kvaliteter. Det gikk også rykter om at flere av gutta hadde vært på fylla, men ingen turte å innrømme det etter truslene fra Håkonsen.

Imerslund brydde seg ikke så mye, han duppet litt. Loddet var oppe før Imerslund la seg og var i strålende humør. Prostata problemer er noe alle menn får når de blir gamle, så det er ikke så lett å sove igjennom natten lenger. Men humøret var bra. Wood også var kanskje en av de som hadde tatt seg en fest, men skjulte seg godt bak skjegget sitt.Lag oppstillingen bestod også av litt forandringer fra hva vi har sett de siste kampene. Vi manglet vår superspiss Håkon, samt flere av de som har vært i startellevern tidligere, men det skulle ikke være noe problem for Haga gjengen i dag, erstatterne var super tent på å vise at de kunne gjøre en minst like god jobb.

Laget:
Verdt å legge merke til er at midtbanen i dag er solid, den er både voksen i alder og vekt. Det skal mye til for å vinne krigen på fysikken og rutinen ihvertfall. Timmy fikk også sjansen som spiss i dag, det hadde vi også troen på, han har vært kvikk før i år. 

Taktikken som har fungert veldig bra de siste kampene er beholdt, men det viktigste er å være på fra start. Hver enkelt må finne ut hva som får en skrudd på og så sette på bryteren, mente Håkonsen. Det eneste rune fant var en liten buse. Vi visste lite om motstanderen, utenom at de hadde tapt alle kampene frem til forrige kampen mot Årnes, da hadde de fått seg en etterlengtet seier. Vi var ikke knusende overlegen mot Årnes, så det tydet på at det kunne bli en tøff kamp. Samtidig når spillerne kom, trodde vi det var spillerne fra juniorkampen som gikk på den flotte Haga banen før oss. De var unge, tynne og sikkert løpssterke tenkte vi, men vi hadde 4 ganger så mange kilo og 10 gangen i erfaring, så det skulle vi ihvertfall være bedre på. 

Haga-gutta så spreke ut på oppvarmingen. TP var i overraskende god form. For de som ikke kjenner til hva TP har gjort de siste årene kan vi vell sammenligne han med Forrest Gump. Han våknet opp en morgen og begynte å løpe, etter det har han egentlig løpt og løpt. En skulle kanskje ikke tro det men Svima og TP var samboere før, ikke seksuelt, men økonomisk gunstig. Det er ganske rart siden Svima aldri har løpt 10 km i strekk, TP har løpt 10 km x 8 på en dag. 


Remi var også i ok form, men han har ikke løpt, han har konsentrert seg om jobb og har blitt litt sjef i elektriker bransjen. Han brukte mye av tiden på å reklamere for firma sitt. Et tips til Remi, vil du ha flere kunder ta kontakt med bloggern for litt reklame. Det koster et par elektriker timer pr artikkel, Svima trenger mange. 

Så klart for kamp, dommeren samlet oss sammen på midten for den dumme hilserunden. Svima har aldri vært noen fan av å hilse på folk før kamp, det er ok for unger, ikke voksne. Samtidig var det en fordel for Haga i dag tror jeg, Kurland gjengen så litt skrekkslagne ut når de gikk fra den ene bamsen til den andre for å ønske lykke til. Dagens dommer var vi også bekymret for om skulle komme, men han kom, og han var faktisk helt ok. Han gjorde en god kamp. 

Kampen var i gang, Haga kjørte på fra start som vi alltid prøver på ihvertfall. Det så ut som vi skulle ha en god dag på jobben, ting fungerte ok fra starten. Vi kom til et par farligheter og spesielt Erik på vingen var i kjempeslag i dag. Midtbanekampen vant vi også, vi var med og kjempet de i senk de første minuttene. 

Men så gikk ting litt tyngre. Om det var kreftene eller om det var fylla eller bollene vet jeg ikke, men vi datt litt sammen. Ting fungerte dårlig en lang periode og vi hang mye etter i duellspillet. Det førte til veldig mye frispark og lite godt spill. Kurland klarte heller ikke å skape noen sjanser, men det var nok fordi de rett og slett var for dårlige og Haga forsvaret var med på notene. Men frustrasjonen spredte seg i Haga laget og både humøret og spillet ble stygt. Wood kvestet en Kurland spiller med en "rein" takling og Loddet spydde ut av seg noen nordnorske gloser om hvor ræva enkelte var. 

Benken virket også å være litt rystet og forandringene kom litt for sent fra deres side også. Flere hadde hatt behov for en pause litt tidligere. 

En som egentlig var god hele omgangen var Erik Hagen som i strålende slag i dag og noen farligheter ble det jo skapt. Stabilt god. 

Pausen kunne ikke komme raskt nok. 

I pausen var Håkonsen og Jurs sinna, det var ikke godt nok. Og det var vi alle enige om! Det var flaut å ikke klare å spille bedre fotball på hjemmebane i siste kampen før ferien. 

Det virker som spillerne også våknet litt til annen omgang, eller så var det rutinen fra benken som hjalp til, men vi var bedre. Til og med Erik Hagen som hadde hatt en strålende første omgang tok spillet sitt opp enda et hakk, det var nesten verdensklasse og etter 52 minutter fikk han betalt. Han var på nok et dribler raid og ble taklet innenfor 16 meteren, straffe. 

Loddet er sikker som banken på straffer, han mener selv han ikke har bommet på 20 år, men det er nok bare et år siden sist, men han har puttet på veldig mange de siste årene. Selvsikker la han ballen til rette og skulle plassere den i hjørnet. 
Straffen er veldig god, men keeperen er høy og lang og velger riktig side, han får noen fingre på den og redder. 

Men vi gir oss ikke og Erik er nok en gang på farten noen minutter senere. Han blir felt igjen og vi får straffe. Denne gangen er det vår sexy spanjol som går frem for å ta det. Jeg vil tro loddet prøver å få ta straffen en gang til, men Jonay skjønner bare Norsk når han vil og tar bare ballen og legger den kontant på staffemerket. Straffen er også kontant. 
Nå har vi fått målet vårt og vi gir oss ikke der. 2. omgang er mye bedre enn første og vi har veldig god kontroll på et sutrende Kurland lag, de har gitt litt opp tror jeg. Men selv om vi skaper mye muligheter, blir det ikke flere mål på en liten stund. 

Det tar ca 83 minutter og utallige sjanser før spikeren i kista sitter. Remi har vært god etter at han kom inn han også og kjemper inn 2-0. Da er det gjort, for Kurland har ikke sjans mot Haga forsvaret i dag. 

Kampen er over og Haga gutta går til sommerpausen med 3 strake seire. 

BB pleier jeg ikke å skrive noe om, men i dag var det en som skilte seg ut, Erik Hagen Nyborg hadde en strålende forestilling på høyre vingen og fortjener all den rosen han kan får. 

Svima var også fornøyd med egen innsats, han var en bauta bak der som vanlig. Ekstra morsomt var det at ungen var å så på i dag også, hun hadde kanskje et litt annet inntrykk enn Svima. "hvorfor går pappa bare rundt der når de andre løper?" var spørsmålet. Det ble brukt mye tid i etterkant for å forklare hvorfor noen må spille forsvar og noen får lov til å løpe fremover. 

Stemningen i garderoben etter kampen var upåklagelig. Nå skal vi jobbe godt igjennom sommeren for å opprettholde den gode formen. 
Takk til alle som har vært med å støtte oss fra sidelinjen. Håper dere blir med på den spennende opprykksjakten til høsten! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar