lørdag 28. desember 2013

Romjulscupen dag 1.

Den tradisjonsrike Romjulscupen i nes-hallen har ikke Haga vunnet siden 1984, det er lenge siden, og vi hadde vell ikke de største forventningene resultatmessig i år heller. Laget har trent lite inne og vi manglet keeper, heldigvis ble playmaker Trond "loddet" Rasmussen syk, og steppet inn.

Første kampen mot Årnes ble tøff. Årnes har gjort det OK i 4. divisjon og har som mål å vinne romjulscupen i år. Lagets fungerende trener Thomas Håkonsen valgte å ikke ha noen formasjon, strategi eller plan for hvordan kampen skulle gjennomføres. Det eneste målet vi hadde var å ta flest tunneler å holde tett de første 5 min. De målene ble forsåvidt nådd, men vi spilte særdeles dårlig og tapte til slutt 13-0. Loddet stod en god kamp og var lettere frustrert over hjelpen han fikk foran seg på banen.

Pausen fra første til andre kamp ble brukt godt. Det er viktig å få i seg mye næring. Vafler, kaffe, Cola, Snus og Pepsi Max var favorittene blant spillerne.

Pausen ble også brukt til å hjelpe Håkonsen med å legge en strategi, det står nok lite om inne fotball i den boken. Vi hadde planen klar og hogg til mot Fenstad, som nok hadde regnet med en enkel match.

Haga la seg dypt og satset på kontringer. 1-0 kom etter et strålende angrep som Shaun plasserte lavt i hjørnet. Det brøt ut ville jubelscener fra Haga gjengen som nesten tok livet av Shaun. Heldigvis kunne han krype uskadd ut av jubelhaugen ved sekretariatet.

Haga hadde flere gode muligheter til å "punktere" kampen, men det ville seg ikke helt. I stede gikk det som det ofte gjør. Fenstad spilte seg fint igjennom og utlignet rett før pause.

Annen omgang startet også bra, vi gikk ut i et forrykende tempo og 2-1 satt i nota ganske rask, dessverre fikk Fenstad en utligning rett etterpå. Det var 9 minutter igjen av kampen og stillingen var 2-2.

Haga skulle vise seg å bli en lei nøtt og de gir seg aldri. 3-2 ble satt inn av Gaus på et hardt frispark, ting så lyst ut nå, kunne kaffen og vaflene holde energien oppe helt inn?

Svaret må være nei. Det ble dessverre tøft på slutten. Ann ført av tidligere storspiller Geir Frigård kom det en fryktelig sluttspurt av Fenstad som scoret 3 kjappe. Vi tapte kampen 5-3, men vant tilbake æren og publikum.