tirsdag 2. september 2014

Endelig er alvoret igang! Kretsmesterskap 9. div.

Av alle dumme ting NFF har testet ut i løpet av de siste ti-årene må 9.divisjon være noe av det dummeste. Haga-gutta har kjempet seg til tabelltopp på vårsesongen og står med kun et tap og en uavgjort. Nå når høstsesongen starter blir alt dette slettet og vi starter på 0 poeng igjen, det vil si at de 4 neste kampene avgjør alt.

Noe spenning blir det forsåvidt, men kjedelig hvis formen skulle vise seg å være nedadgående, det ville vi få første pekepinn på Mandag kveld på Haga-stadion, laget fra den flotte bygda i skogen, skogbygda, kom på besøk.

Haga og Skogbygda er gamle fiender og har vært relativt like gode/dårlige de siste ti årene. Det har vært utallige oppgjør både i serie, nes mesterskap og treningskamper, jeg tror jeg har spilt mot Skogbygda sikkert 30 ganger, det var ikke alltid like hyggelig før, men de siste årene har det blitt god stemning imellom lagene.

Før avspark:

Haga stilte med en debutant og en med et gledelig comeback fra start.

Petter

Taktikken før kampen var å ligge kontrollert å starte forsiktig, så skulle Skogbygda males i senk utover i kampen.

Kampen startet bra for Haga sin del. Etter at skogbygda hadde trillet ball noen minutter tok Haga litt over. Det ble skapt en del halvsjanser og det var ikke langt unna at ballen satt i kassa. Det var en del forsøk fra kanten og inn mot superspiss Remi. Både Richard og Koret var veldig aktive de første delen av omgangen.

Etter en ok start på kampen tok Haga-gutta en liten pause igjen og lot Skogbyda få låne ballen litt. De slo mye langt og litt ut i omgangen kom de til en stor sjanse. Forsvarslinjen var rett som en snor, Torleif på Skogbygda lå en meter offside (måtte ha litt forsprang på de raske midstopperne til Haga), ballen ble slått i bakrom, men Persa vartet opp med en reaksjonsredning i toppklassen.

Like etterpå fikk Skogbygda et farlig frispark like utenfor 16-meteren, etter en nesten ren takling av Svima. (det var ball + mye mann). Muren ordnet opp.

Etter denne litt dårlige perioden tok Haga tilbake litt av kontrollen igjen, men det var tydelig at vi var litt rustne. Roggs var som en ung Gatusso på midten, men ikke alltid balltouchen var som den en gang var, men det kommer.

Litt død baller og litt nesten sjanser, men ikke all verden å skrive hjem om.

Pat var veldig aktiv på midten og hadde kanskje omgangens beste skudd, uheldigvis for Haga og en skogbygda spiller traff det stein harde skuddet en Skogbygda rompe i stede for krysset.

Koret var også igjennom, men klarte ikke å få ballen i mål, den strøk bortre stolpe.

Mot slutten av omgangen måtte superspiss Remi gi seg, han var ikke helt i slag.

Panikken spredte seg i laget, hvem skulle vi sette inn nå?? Til alles store forundring jogget Håkonsen ut på banen, mannen med null mål for Haga så langt i karrièren!

Jølle var veldig fornøyd med byttet, han fikk låne kapteinsbindet.

Innsatsen er det ikke noe å si på.

0-0 til Pause, det var vell rettferdig utifra sjanser og spill, men ikke bra nok for Haga.

Publikum var fornøyd da.

I pausen bestemte vi oss for å stå litt høyere å presse Skogbygda litt, det var bare tull å legge seg på Ræva, vi er jo et bedre fotballag.

Haga gikk ut i 100 og skapte en del farlig heter, men fikk ikke til den siste delen av spillet. Før det endelig løsnet.

Pat fikk en retur og dunket ballen i mål! 1-0.

Den solide midtbanen til Haga tok mer og mer over utover i kampen og Skogbygda så tunge og slitne ut.

Det var lite å gjøre bakover på banen, så det ble en del hofte holding.

Svima derimot har for store ryggmuskler (tror han selv ihvertfall), så han får ikke armene inntil kroppen.

Så vet jeg ikke om Persa + forsvaret kanskje sovna litt, men Skogbygda kom på et raid igjennom midten. Litt klapp og babb og dårlig duellspill førte til at Skogbygda spilleren fikk fyre løs fra 25 meter. Vanligvis så bunnsolide Persa glemte å redde ballen og ballen føk inn. 1-1.

Det var ikke helt med i planen til Haga-gutta og ellers så sindige Håkonsen fortvilte.

Håkonsen løp rett i angrep og det ble duell med en Skogbygda forsvarer om ballen. Skogbygda spilleren kaster seg ned (håper jeg for hans skyld, for ingen taper en kropps duell mot Håkonsen) og Skogbygda får frispark i stede for at Håkonsen får fri vei mot mål. Skuffelsen fra målet i mot sitter i enda, så Håkonsen farer opp mot dommeren.

Noen minutter senere får Haga frispark litt inne på skogbygda sin halvdel. Loddet som er fus i alt uansett har heldigvis karantene til denne kampen, så Svima får lov til å ta frisparkene med gullfoten sin. Et fantastisk slått frispark imellom forsvaret og keeper, treffer debutant Stian Aaserud, som header den enkelt i mål. 2-1!

Stian spilte forøvrig en meget god kamp på midtbanen, det blir spennende å se hva han kan få til når formen forhåpentligvis blir litt bedre.

Like etter målet ble det drama og tilløp til panikk. Vanligvis hvis en Haga-spiller blir skadet er det lite sympati å hente, men når stjernesigneringen går ned for telling løper både trener og den nye ass.treneren ut på banen for å bistå.

Jim gjorde også en god jobb i debuten som ass.trener og hadde god kontroll på innbytterne.

Positiv feedback fra benken.

Det ble noen slitne bein etterhvert, ihvertfall på Skogbygda, men Pat måtte også ta telling. Vår "faste" dommer lar seg ikke lure å kommanderer Pat opp. "hvile kan du gjøre når du blir gammel". Dag Stefan er en hyggelig kar, vi setter pris på at noen vil dømme oss. Og liker dommere med glimt i øyet. :)

Tilbake til Håkonsen, han har mast i hele år om å få spille spiss, ingen har hatt trua, men mot Skogbygda fikk han vist at han ikke er helt udugelig som spiss. Mot slutten av kampen fikk han en fin pasning igjennom forsvaret. Kom litt skrått på, men fikk smelt av sted et skudd som lenge så ut ti å gå i mål, men stanga stod i veien. Godkjent + for Håkonsen som spiss.

Kampens store spiller var Pat! På en av kontringene Haga fikk mot slutten stod han stille på 18 meter og fyrte av sted en kanonkule av et skudd, ballen suste inn før Skogbygdas keeper rakk å snu seg.

3-1 og kampen var avgjort. (bildet er fra tidligere i kampen).

Det ble en tungkamp, men det viktigste var 3. poeng. Nå venter Lillestrøm borte i neste kamp!