tirsdag 22. mai 2018

Pila peker oppover

Mandag er fotball dag, selv om det er fridag og mange har hatt en ekstra lang og deilig helg. Svima har kanskje hatt en ekstra begivenhetsrik dag, han ble nemlig et år eldre. 3 dag er til ende ble bursdagen feiret og det har blitt veldig mye kaker, is og brus. Heldigvis har han hatt vakt, så det har ikke blitt de store mengdene alkohol, så formen er bra, nok energi ihvertfall, selv om han nå har blitt en enda eldre mann.

En annen eldre mann og en mann som kanskje har fått litt for mye alkohol i det siste er Wego. Håkonsen dro en tur ut i skogen for å drive litt selvransakelse og evaluering av sesongen så langt og var ikke online, det benyttet wego seg av. Han la ut et lag der han tok ut de 11 som smisket mest, på benken satt naturlig nok Svima og Loddet. Loddet var noe nervøs og sendte en sms til Svima, "har du sett laget?" Svima bare lo, det må være en spøk, selv om vi er gamle Loddet, så er vi fortsatt nødvendige for å vinne fotballkamper. Selvtilliten til Svima er det lite å si på. Og rett fikk han, da Håkonsen var tilbake full av energi og livsgnist, kom det fort kontra melding om at det ville bli noen endringer på laget.

Spente møtte vi opp i garderoben, hva hadde Håkonsen funnet ut i løpet av skogsturen sin? Hva ville Wego si til å bli overkjørt av de andre i trener teamet? Spillerne falt til ro i garderoben og Håkonsen startet å skrive opp laget. Det var ingen store overraskelser denne gangen, kanskje utenom at Anders var vraket, men det hadde sin naturlige årsak. Anders er trønder, faktisk en hyggelig trønder, så han hadde vært på ferie i Trøndelag. Derifra dro han Mandag morgen og med bilen full av unger ei kone og en haug av baggasje, var det usikkert når/om han rakk kampstart. Det er imponerende at han faktisk orket å møte opp etter en såpass travel dag, men kom gjorde han og leverte gjorde han også.

Laget var:
Håkonsen var skjerpet og så kom det geniale han hadde tenkt ut på lufteturen sin i skogen. Han skulle bygge opp, ikke bygge ned. Han skjønte at de fleste trengte litt selvtillit. (kanskje utenom Svima). Erik, du må drible alle, du er så god. Preben, du har 9. divisjons beste kondisjon og rykk. Sånn fortsatte han, han skrøt av nesten alle i garderoben og for å være ærlig, jeg tror faktisk det er noe som trengtes. Folk ble litt glade, de var glad for å slippe å få høre hvor dårlige de var til ditt og hvor dårlig til datt. Her gjorde Håkonsen et genitrekk! Vi får sende han inn i skogen oftere. 

Men noe kritikk kom det, det er for lite folk på trening. Ja, det er for få med 7 mann på trening, det kan alle skjønne, men det trener teamet må skjønne er at det er ikke så lett å spille fotball når en nærmer seg 40 år. Svima blir nesten i gangbar form igjen mellom hver kamp, men det tette kampprogrammet fører til at sete muskelen slås opp igjen mellom hver kamp. En trening i mellom fører til at det blir en kamp mindre. I dag var Svima generøs og stelte seg opp i et hjørne for å smøre tigerbalsam på rompeballen og bitte litt i rompa, da får han riktig tenning før kampstart. Samtidig virker det avskrekkende i dusjen etter kamp, du vil ikke inn der. Tilbake til Anders, han ble så inspirert av Loddet at han også hadde tatt sveisen, hele sveisen. Forskjellen er at han har valgt å beholde skjegget, det var egentlig ganske fint. Men samtidig er det litt skummelt at flere og flere tar sveisen, vi kan jo ende opp som Haga "the arian brotherhood" IF. Det må vi hindre, et godt forslag var å prøve å få med oss noen flere utlendinger på laget, helst litt mørkere enn det vi er. Loddet hadde vært føre var, men lesehest som han er, så var han brun på fronten og hvit bak, blir ikke helstekt uten å snu seg litt på grillen. 

Tidlig var vi ute på gresset, det var nydelig vær, så det gjorde ingenting. Tilskuerne var også tidlig ute, men kanskje ikke så rart side det stort sett er foreldre eller folk som lever på stadion. Gressteppet også var helt nydelig, det var noe helt annet enn det vi hadde på Fenstad, det må være 9. divisjons fineste gressteppe. 

Oppvarmingen har vi blitt gode på, der ser vi proffe ut. Varpe derimot hadde valgt en litt annen taktikk og stod i ring og snakket sammen, sikkert sosialt, men ikke avskrekkende. Vi derimot så skumle ut i dag. 

Og skumle var vi fra start, dommeren blåste igang og vi svermet rundt varpe spillerne som myggen svermet rundt oss. vi føltes bra ut i dag og spesielt de som fikk skryt i garderoben startet sterkt. Erik var skarp på Vingen, Preben på samme side løp og løp. Loddet slo strålende passninger og forsvaret stod som noen bautaer bak der. 

Håkon som fikk litt pryl sist, virket å være litt shaky i starten og klarte ikke sette sjansene. Da tok kaptein Rune ansvar, han har kommet inn som et friskt pust i år og har vell ikke vært superfarlig på dødball, men i dag skulle han få vise seg frem. Haga får corner og etter litt klabb og babb får han skallet først en Varpe spiller inn i mål, før han også får skallet ballen inn 1-0! 


Ikke mange minuttene senere får Haga nok en corner og Rune er førstemann frem i 16 meteren. Denne gangen får han stå umarkert å heade inn 2-0! For en start og for en mann. 

Det er ikke bare fremover Rune er positiv også defensivt er han meget god. Det blir kanskje ikke så tydelig der for der er han makker med Svima som må være i sitt livs form. Taklinger, blokkeringer og dueller, alt går Svima sin vei for tiden. Med seg har han også fått Jonas på backen og Preben på andre siden som også er i meget godt slag, Varpe har ikke en sjans. Uheldigvis er det en ting vi innimellom glipper på, dødball. Varpe får en corner og selv om første duellen blir reddet av Loddet på streken, triller 2. ballen i mål. Ikke fortjent, men sånn er fotball. 2-1. 

2-1 blir også pauseresultatet. 

Det var en god omgang, vi er på vei oppover. Håkonsen tegner piler igjen. Dette ser bra ut, bare fortsett.  

Om Haga gjengen var overgiret, eller om Varpe prøvde å syke oss ut vet jeg ikke, men Haga gutta ble stående ute på banen lenge for å vente på Varpe spillerne. Det gjorde ingenting, humøret var på topp, været var på topp og publikum var i ekstase. 

Da endelig 2. omgang kom igang fortsatte Haga presset, vi var på i dag. Det var bare tidsspørsmål før nummer tre kom. Så løsnet det endelig for Håkon igjen, Sebastian har vært frisk og spiller igjennom Håkon, han putter endelig 3-1. 

Like etter burde han også hatt straffe, han blir felt innenfor 16 meteren og ruller utenfor 16 meteren, dommeren som vi kjenner fra før, er ikke helt i vater, så dømmer frispark, sånn er det i 9. divisjon desverre. 

Varpe har ikke helt gitt opp og kommer på sporadiske visitter hos Haga. Haga forsvaret har egentlig stålkontroll, men litt dårlig press fører til at en varpespiller får fyrt av sted et skudd fra 25 meter. Det er ingen kanonkule, men med sola i øynene, glipper den under Haga keeperen. 3-2. 

Haga folket frykter at det skal bli reprise fra Fenstad kampen, vi kan ikke sprekke nå! Men slapp av Haga gutta er på i dag og vi slipper ikke Varpe til noen flere sjanser. Dommeren blåser av, seieren er i boks! 3-2 til Haga! 

Seieren blir feiret i garderoben. 

Det ser også lysere ut på tabellen nå, vi klatrer og selv med noen dårlige kamper, henger vi brukbart med. Nå håper vi at den gode trenden fortsetter også i neste kamp mot Ræv & Å.


statestikkIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar