mandag 12. mai 2014

Haga iF's store dag!

Det ble en strålende dag for Haga IF Lørdag 10. Mai. Det var som nevnt tidligere kalt inn til fotballturnering og en påfølgende fest for å feire 100 års jubileet. Er det noe Haga folket kan, så er det å skape god stemning, fine fotballopplevelser og gode fester. Det var griller, kiosksalg og premier til de unge spillerne. Været var også helt ok, vi slapp ihvertfall regn.


God stemning på pallen blant barna. 

God stemning var det også i Garderobene før kampen imellom dagens helter og de gamle heltene. Det var litt kaos hos de unge for taktikken på 7-er bane var ikke så lett å finne ut av. Vi manglet også trener, men det gikk seg til, Jursern var inhabil og fikk ikke lede laget. Viktigste budskapet til Loddet før matchen var som alltid: "Gi meg ballen hver gang!"Det ble tatt bilder til lokalavisen også. To av de eldre stjernene Thor Bråthen og Bjørn Skogholt, sammen med de to unge lovende Ole "Svima" Istad og Henrik Greeny. Det har vært mye fokus på bryster på Haga i det siste, nå er fokus litt endret, men ikke mye, Pupp er ut, nippel er inn! 


Old stars hadde samlet en stor tropp med mange tidligere storspillere. Det er ikke få kamper for Haga disse flotte karene har. 


Litt mindre kamper og kilo på A-laget, men det tar de igjen på sjarme og utseende. 
Kampen var startet som forventet med enveiskjøring mot "old stars", men det ble lite mål, mye takket være en strålende Gikkan på old stars som hadde noen redninger som brøt med flere fysiske lover. 

Etterhvert løsnet det og Koret + Loddet satte inn henholdsvis 1 og 2 mål. 


I pausen valgte Seniorlaget å sette innpå den skadde reserve spissen Wego i mål. Hvordan og hvorfor det valget ble tatt er det ingen som vet. 


Det førte til usikkerhet i de bakre rekker og old stars fikk redusert. Wego ble i all hast byttet ut, men det så ut som scoringen gav de gamle en oppkvikkende viagra effekt. De løp mer og presset faktisk på for redusering og utligning. Når Seniorlaget samtidig ikke klarte å få ballen under tverrliggeren, var det duket for en thriller avslutning. Old stars puttet to og følte seg også snytt for straffe i sluttminuttene. Kampen endte 3-3, noe de gamle var fornøyd med ihvertfall. 

Banens beste må være de fremmøtte tilskuerne som skapte god stemning rundt banen. 

Etter kampen var det bare å forte seg hjem for å skifte til finstasen. Det var jubileumsfest på samfunnshuset. 

Det var 96 påmeldte til festen og som i de fleste 100 års fester var gjennomsnittsalderen høy. Det var representanter fra idretten i Nes og Akershus, personer fra sanitet og vell, det var også tidligere fotball, håndball og friidretts folk der. Æresmedlemmer var selvfølgelig også på plass, sammen med andre som også er glad i den flotte klubben vår. 

Det var maaange som ville hedre klubben, så taler ble det nok av. 


Sulten kom snikende på og heldigvis fikk vi mat til slutt. Det var koldtbord og gutta hogg innpå med mat .Etter første servering var det flere taler og flere taler, det var lenge å sitte i ro for ungdommen i hjørnet. 
For rastløse sjeler ble det heldigvis litt mer action når A-lagets egen Thomas Håkonsen med kone underholdt med litt sang og musikk fra de siste "100" årene. Konklusjonen i hjørenet: Håkonsen er mye bedre til å spille musikk og synge, enn han er til å spille fotball. Så etter litt flere taler, ble det servert kaker. Etter kakene ble det for alvor liv i forsamlingen. Resten av kvelden kan ikke dokumenteres av hensyn til de pårørende, men det vi vet er at alle de frammøtte hadde en fin kveld og de fleste kom seg hjem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar