tirsdag 20. mai 2014

Haga stormer videre!

Haga stormer videre i full storm på Haga stadion, det regnet, tordnet og lynet, men det stoppet ikke en tent Haga gjeng fra å fortsette å vinne fotballkamper. Dagens motstander Hakadal har vi møtt mange ganger før og det pleier å bli spennende kamper, men i går var det ikke spenning veldig lenge.

Som 96 % av Haga har fått med seg nå, hadde Svima bursdag i går, han hadde et par ønsker for dagen. Han ønsket seg fulle tribuner, noe som viste seg å bli vanskelig i det dårlige været, men 22 fremmøtte skapte en magisk stemning, tusen takk til de! Ønske nummer to og viktigste var Seier! Før kampen ble det gaveutdeling og kaffe, men bursdagssangen måtte vente til etter kampen, den fikk de bare synge hvis vi vant.

Wood

Kampen startet rolig, det var ikke veldig bra spill, men vi følte vi hadde ok kontroll. Hverken Hakadal eller Haga skapte de helt store mulighetene og det våte underlaget gav flere stygge taklinger enn fint spill i starten. Koret fikk kampens første gule etter 10 min, før han noen minutter senere stormet inn i sekstenmeteren til Hakadal, der ble han meid ned og straffen var klar. Loddet er sikker som banken og banket inn 1-0 til Haga.

Vi klarte heller ikke etter målet å sette det helt store presset på Hakadal. Det var en jevn start på kampen og etter mye klabb og ball etter en død ball, utlignet Hakadal. Jeg tror jeg kan telle på en finger de målene vi har sluppet inn i etablert spill, det er stort sett på død baller det blir mål i mot.

Resten av omgangen er ikke bra den heller, vi kommer ikke igang og Hakadal er nærme å ta ledelsen et par ganger. Håvard får rutinemessing et gult kort før pause.

1-1 var pauseresultat og vi gikk inn i varmen for å få litt kjeft.Trenerteamet var ikke fornøyd, det ble sagt noen velvalgte ord og Svima etterlyste bursdagsgave fra spillerne.

Og for en respons vi fikk fra Gutta.

2-1 Jølle kommer seg løs på kanten og sender inn foran mål, der banker Pat ballen i mål. 2-1! Litt senere kommer en kontring tatt rett ut av læreboken, Pat spiller til slutt inn foran mål til Greeny, som putter enkelt. 3-1.

Nå hadde vi god kontroll og Svima haltet av banen, det er ikke bare bare å bli 34 år og spille toppfotball, dårlig kne og forkjølelse ble for mye for en gammel gubbe.

Det ble gjort mye bytter mot slutten av kampen, uten at det svekket Haga, det er et veldig godt tegn og noe vi har savnet de siste årene.

Så kom dagens prestasjon. Postmann Pat er kjent for å levere posten uansett vær og føreforhold. Vår Pat leverer mål! Pat får ballen og dribler hele Hakadal gjengen 2 ganger, før han dundrer ballen i mål. Det var nesten rørende å se på fra sidelinjen. For en mann, for et mål!

Vi slapp oss litt ned noen minutter etter målet, det var kanskje ikke så lurt. Innbytter Steffen Breen skulle vell i utgangspunktet takle på ball, men var ca 10 sekunder for sent ute til å treffe ballen, men mannen traff han. Årets klareste straffe på Haga stadion. Hakadal spilleren setter kontrollert inn 4-2 reduseringen.

Steffen er ny på Haga og ønsket ikke å la en horribel takling bli samtaleemnet etter kampen. Haga får corner og Steffen blir med opp. Corneren fra Jølle blir headet mot mål og etter noen nervepirrende sekunder, kan vi se at ballen triller i mål mellom noen Hakadal spillere. 5-2.

Stemningen på benken er upåklagelig!

Fra 10 min ut i kampen, til han ble byttet inn, maset Gaus om å få spille spiss. På slutten så vi ingen grunn til å ikke oppfylle ønsket hans. Gaus responderte på en måte som vi ikke hadde forventet. Han scoret et mål! Ballen havner på bakerste stolpe, der lurer Gaus, og med litt kropp og litt bein, blir ballen satt kontant i mål. 6-2.

6-2 blir også sluttresultatet og vi må si oss veldig godt fornøyd med resultatet. I garderoben etter kampen var det magisk stemning. Svima sjenert nok som han er stod på en benk i midten og gutta jublet og sang bursdagssang så halve Haga kunne høre oss. Det var en ekstremt deilig seier og bedre stemning er det mange år siden det har vært i en Haga garderobe.(bilder fra garderoben måtte sensureres bort) Nå er det bare å fortsette å trene og spille god fotball!

BB: Pat og Jølle

Takk til referent Wego som noterte følgende sjanser fra kampen.

Sjanser: 1. omg: Haga 5-6   hakadal
Sjanser: 2. omg: Haga 10-4 hakadal

Tabellen ljuger aldri, men i dette tilfelle litt. Hakadal lurte til seg et mål, så kampen står registrert som 6-3, regner med det blir rettet opp i løpet av dagen.