fredag 6. mars 2015

Hva driver egentlig Hvam med?

Torsdag kveld var det duket for treningskamp mot den "gode" naboen Hvam. Hvam har startet opp igjen et lag i år etter å ha hatt pause fra fotballen. I fjor var et par av spillerne innom Haga, men kondisjonstrening og strukturerte treninger var ikke noe for de. En av spillerne uttalte følgende før han forsvant: "Vi driver ikke med Friidrett på Hvam".

Etter kampen i går kan vi også slå fast at de ikke driver med fotball heller, så hva driver Hvam egentlig med?

Google har alltid svaret.

Første som kommer opp er Hvam videregående skole. Det er en gammel, god og flott skole som har utdannet mange gode bønder og andre folk til fornuftige yrkesgrupper. Det er noe å være stolt av for Hvam.

Neste på listen er gamle Hvam Museum. Museumsdrift er tydeligvis noe de kan, dette er et flott anlegg med mange besøkende hvert år, anbefales på det sterkeste.

Så kommer linken til Hvam IL, under står det: Friidrett, Nes Arena 4, WHAT!. Etter å ha lest litt mer om Nes Arena ser jeg at det er et Friidretts og flerbruksanlegg som Hvam eier 90% av. Da stusser jeg litt, hvorfor bygge et stort Friidrettsanlegg hvis du ikke driver med Friidrett? Det må være like dumt som å anlegge sandstrand på nordpolen. I give up.

Så til kampen.

Haga hadde med seg en bred tropp til Hvam denne sene kvelden. Vi hadde også med kamera som Wego hadde æren av å knipse med, men han har litt dårlige nerver, så 90 % av bildene ble relativt uklare. Forklaringen til Wego: "Vi driver ikke med fotografering på Haga".

Christan

Kampen startet med mye rotete spill fra Haga-gutta. Vi forsøkte å spille ball, men en hard og liten kunstgressbane tar det noe tid å bli kjent med. Hvam sin "stretegi" for dagen var å slå ballen langt hver gang de fikk den.

Utover i omgangen satt spillet bedre og bedre og belønningen kommer. Etter litt klabb og babb etter en død ball får Petter ballen på 5 meter, Petter treffer ikke spesielt bra, men Hvam keeperen er uheldig og ballen triller i mål. 1-0 til Haga.

Vi fortsetter å kjøre på, men Jølle som ikke fikk vært med sist var litt for spillesugen og stod stort sett i offside (ifølge dommeren ihvertfall) på flere fine gjennomspill.

Omgangen ebber ut med 1-0 til Haga. Robert i mål for Haga har ikke måttet redde et skudd i løpet av de første 45.

I pausen blir det fokusert på at vi skal fortsette å spille ball, men være litt mer presise i pasningene og ikke la oss stresse.

Haga bytter over halve laget i pausen, den eneste som ikke får spille er Jan Erik, men det er etter eget ønske, oppvarmingen ble for tøff.

Jursern har en plan:

2. omgang starter veldig bra, innbytterne er sugne på å vise seg frem. Haga spiller ball og Hvam løper imellom. En ball blir slått inn på Remi som gjør noe, han ikke gjorde for mye av i fjor, han header den i mål, det kan virke som en pause fra fotballen har gjort han godt.

Vi fortsetter å kjøre på og får et frispark på 20 meter, i første omgang var Stian cm fra å sette et lignende frispark i mål, denne gangen sitter den kontant i hjørnet. 3-0.

Kjedelig gjentakende, men vi fortsetter å kjøre på og spiller Hvam svimle. En ball blir slått bak i feltet, der dukker Koret opp og dunker ballen i mål. 4-0.

Spillerne som gikk av i pausen storkoser seg på "tribunen".

Det kunne blitt flere mål, men det ble det ikke. Jursern var strålende fornøyd etter kampen.