tirsdag 10. mai 2016

Surt tap for jubilanten!

Haga som ble 102 år i dag, og bydde opp til fest. Det var strålende stemning på tribunen før kampen, været var fantastisk og de ca 40 fremmøtte gledet seg enormt til kampstart. Haga-gutta var også veldig tent før kampen, de var klare til å få sesongens første 3 poenger. Kampplanen var enkel, forrige sesong var keeperen til Kløfta 2 en galning som likte å drible som bakerste mann, han skulle stoppes. Ellers var det likt som tidligere, ikke gjøre dumme feil bakerst og spill ball. Lagoppstillingen var nesten lik som varslet på forhånd, men når Eirik måtte kaste inn håndkle å starte på benken, ble Koret flyttet opp som spiss og Petter fikk prøve seg som back. Håkonsen virker å være helt ute i kulden på Haga, selv med mye skader i posisjonene han er best, blir han fortsatt oversett. Håkonsen sin eneste oppgave var å fylle vannbøtter og fylle ut draktnumrene på dommerkortet. Hva har han gjort feil tenker både han og flere av de andre.Uansett er det ingen som tørr å si noe imot aktivitetsleder Vinje. Han er den store sjefen som oser av autoritet. Det kan være at Håkonsen er ute i kulden for sin kritikk og krangling med Svima. Svima er kapteinen til Vinje og hans høyre hånd, så ikke umulig at det har noe med saken å gjøre. I krig er det viktig å ha gode venner med seg i skyttergraven for å dekke ryggen. 
Laget ble da. 

Per-Kr
Pål - Ole Johan - Stian - Petter
Lasse - Odin - Trond - Sebastian 
Erik - Koret 

Innbyttere: Eirik - Are - Remi - Karl-Willy - Wego - Håkonsen - Morten.


Det var varmt på Haga, veldig varmt, så oppvarming trengte vi ikke så mye av. Svetten rant. Etter oppvarmingen var det inn i garderoben og taktikken måtte endres. Den opprinnelige taktikken gikk til H3lv3t3 for han som vi trodde og håpet skulle stå i mål skulle spille utpå. Det ble derfor en liten kjapp taktikkprat før vi gikk ut. Håkonsen fikk lov til å ta kampropet, der er han suveren. 
Kampen startet rolig, det var ikke veldig høyt tempo, men det tror jeg været også spilte inn, folk ble heite i toppen fort. Spillet bølget litt frem og tilbake uten de helt store sjansene. Så blir koret slått igjennom og finter seg fint forbi en forsvarer og setter ballen kontrollert i mål! 1-0 og det bryter ut ville jubelscener på stadion. 


Nå kjører Haga og Kløfta spillerne henger ikke med. Lasse kommer seg fint rundt på vingen og etter litt klapp og babb blir han sparket rett ned. Dommeren som heller ikke i dag var hjemmedommer var feig og gav Kløfta spilleren gult kort, selv etter at han sa "så du ikke holdingen?" "Det var derfor jeg sparket han ned!". Da har du for små baller, hevn aksjoner hører ikke hjemme på en fotballbane.

Frisparket blir slått inn og Svima kommer seg løs på bakerste og treffer godt på en volley som stryker tverrliggeren. 

Like etter kommer Koret nok en gang igjennom og burde enkelt ha satt 2-0, men det blir en dårlig touch rett før han skal avslutte. 

Så får Haga en corner, den blir slått inn på første og klarert. Klareringen treffer en Kløfta spiller som setter fart oppover siden. Haga stadion er lang og Haga-gutta sliter med å ta igjen spilleren på vei over de 110 meterne. Kløfta kommer 2 mot 1 og ballen blir slått forbi forsvareren og Kløfta kan enkelt sette inn 1-1. 

Nå har Haga spillerne heteslag og nå er det de som ikke henger helt med. Kløfta fortsetter å kjøre og Haga slipper de veldig enkelt til. Kun noen få minutter senere kommer de seg rundt på kanten og slår ballen inn på 16 meteren og curler ballen i mål 1-2. Det kunne fort også stått 1-3, men Haga slipper unna med skrekken. Vi kommer litt tilbake til hektene og Erik får en kjempemulighet, men glemmer å skyte når målet er "åpent" og blir taklet. Omgangen ebber ut med 1-2 ledelse til Kløfta og vi går til garderoben passe fornøyd. Vi er fornøyd med spillet, men misser på for mange sjanser og slipper inn for enkle mål. Det kan snus. 

Odd er også optimist, men vi må skjerpe oss både bak og foran. 

2. omgangen blir ganske lik som første, men Kløfta kommer bedre med. De har ballen mer og Haga-gutta skaper ikke like mye. 


Temperaturen i lufta synker, men temperaturen på banen eskalerer. Det blir mye seine taklinger og mye små sutring. 

Rett etter en situasjon der en kløfta spiller løper ned en Haga spiller, men ikke noe blir dømt fra dommeren, kommer Kløfta seg igjennom et Haga forsvar som har hatt god kontroll. Spissen er kald og setter ballen sikkert i mål. 1-3. Mye tyder på at fokuset ikke var på rett plass bakerst hos Haga der. 

Odd slenger innpå det han har av kraftig skyts på topp. Håkonsen kommer inn, wego og Remi. Men vi klarer ikke helt å få til det helt store presset. 


Kampen ebber ut til 1-3 tap, skuffende og det føles ufortjent! Dessverre var vi ikke skarpe nok i dag.

Det positive var at Haga har fått kortterminal i kiosken og Svima løp rett bort for å få seg litt sukker. Kortterminalen fungerte fint, selv om det ikke var fra Nets, så får vi se om penga kommer inn til riktig konto. Dumt å ikke bruke Nordens største leverandør av kortterminaler! 

Når Svima kommer ned i garderoben, sitter alle å drikker Cola, Odd har spandert på alle gutta, det er dårlig business for Haga og jeg tror Odd kalles inn på teppet til Håkonsen og Grønlund, men ingen kødder med sjefen, så Vinje vinner nok den kampen. 

Gult kort Lasse. Feilkast Loddet, det blir bøter. 

Kommer muligens mer hvis vi klarer å skaffe noe mer info om assist og sjanser. 

Flere bilder. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar