fredag 13. mai 2016

Tap og vinn med samme sinn!

Torsdag kveld var det duket for et hatoppgjør på Haga stadion. Dalen skulle returnere til banen der alt gikk galt for de i fjor, hele elitesatsingen til Dalen falt i grus p.g.a av en offside avgjørelse imot. For de som ikke husker detaljene fra kampen har vi noe info her: http://from-dirt-to-glory.blogspot.no/2015/08/herlig-start-pa-hstsesongen.html

Dalen sendte inn protest til fotballkretsen og NFF for det de mente var en feil dommer avgjørelse. Det var nok mange i fotballstyrene som lo seg skakke over klagen, men på saklig vis ble den avvist. Det førte til at dalen sine drømmer om 7. divisjon måtte vente litt lenger.

Uansett var denne situasjonen med på å skape en fiendtlighet imellom lagene som skulle vise seg å føre til mange stygge situasjoner utover i kampen.

Som varslet på forhånd ble det kaos på Haga før kampen, Svima som virker å være ute i kulden på Haga, hadde visning samtidig som kampen. Dette bildet er tatt klokken 18 ved Haga stasjon og viser hvilken enorm interesse det var for både visning og kamp.

I det siste har Odd valgt å gå ut med lagoppstilling dagen før kamp. Dette har vært med på å roe nervene til flere av spillerne slik at de kan konsentrere seg om arbeidsoppgavene sine. Onsdag kveld kom det ingen lagoppstilling, grunnen til det er at kampen på Tirsdag hadde gitt en del småskader hos enkelte. Stian måtte melde avbud, Svima selger hus og var usikker, Eirik har problemer med knærne ++.

Uansett klarte vi Torsdag å sette sammen et slagkraftig mannskap.

Sebastian, morten, karl-willy, Are, Sander, simen, Svima

Det har ikke kommet så mange rapporter om hva det ble snakket om i garderoben, men meldingene i forkant tyder på at laget var innstilt på å gi 100 % for å knuse Dalen-gjengen. De fleste som var med i dag, var også med i fjor.

Da Svima heller ikke hadde mulighet til å komme til kampstart, var det heller ingen andre som klarte å ta noen bilder. Så i stede for bilder har vi sett oss nødt til å tegne for å illustrere hva som skjedde.

Haga styrer kampen fra start og Dalen henger ikke med. Den første halvtimen ser Haga ut som et 4 divisjonslag og valser over Dalen. Så litt ut i omgangen slår Håvard en hard passning imellom to Dalen forsvarere. Koret kommer stormende inn fra Høyre og setter ballen kontrollert i mål 1-0!

Haga fortsetter å styre kampen etter målet og presser på for mål nummer to. Det er ingen sjansebonansa som mot Kløfta, men vi har god kontroll.

Så dabber det litt av, etter 30 minutter tar Dalen mer over og styrer kampen ut omgangen. I den gode Dalen perioden kommer utligningen, forsvar og midtbane blir litt passive og slipper en dalen spiller til skudd fra 19.5 meter, ballen suser inn i hjørnet, 1-1.

Temperaturen har vært høy utpå banen og den blir ikke noe lavere etter utligningen. Håvard kvester ned Dalen spiller etter Dalen spiller og etter to fots takling nummer 4 kommer det gule kortet. Dommeren har ingen god dag på jobben og er som vanlig dårlig, det fører til mye rare situasjoner og mye stygt spill. Det hjelper heller ikke på at Dalen kommenterer og kjefter på dommeren på hver eneste situasjon - usportslig gjeng, men det er visst det de har blitt opplært til, støtteapparatet på 9 mann fra Dalen står også på linja å skriker. Hvor mange dalen ledere trengs det for å skifte en lyspære? Veldig mange!

Pauseresultat 1-1

I pausen er det fortsatt ingen tegn til Svima og flere i den brune-berme er bekymret om de har sett han spille for Haga for siste gang. Kanskje var det usikkerheten som spredte seg i spillergruppen også, for starten på 2. omgang var ikke like god som i den første.

Haga var like gode som Dalen og styrte midtbanen, men klarte ikke å skape det helt store. Midtbanekrigerne Loddet og Are styrte skuta med stor ro. Forsvaret var også bunnsolide og spissene Remi og Anders gjorde en utmerket jobb i midtforsvaret. Pål som måtte ut til pause sist p.g.a en misforståelse var i følge rapportene en av Haga's beste.

Men så glipper det igjen, Dalen får et frispark et par meter utenfor 16 meteren. Ballen blir skrudd utagbart inn i mål bak en sjanseløs PK. Noe skjer i situasjonen der, PK blir skadet og må forlate banen. Inn kommer Morten Dale som er vår reserve "potet", Dale har også tidligere hatt noen minutter i mål.

Fredag morgen er det enda uklart hvor alvorlig skaden til PK er, vi vil komme tilbake med mer info etterhvert.

Så etter nesten 60 minutter kommer en småstiv Svima joggende. Visningen er over og ungen er lagt, så da er han klar til å snu kampen for Haga. Odd smiler fra øre til øre og etter et par min oppvarming blir han kastet inn som spiss. Svima har noen sesonger bak seg som ving/spiss på Haga og har bøtta inn mål et par sesonger. Det er nesten en generasjon siden, men mål teft har han vist på trening. Dette skal vi klare å snu.

Haga har fått litt mer driv i spillet sitt nå, men vi mangler presisjon i de siste pasningene, som vanlig. Svima og Are løper fint på topp og har mye rom, men ballen kommer aldri frem.

Så får Dalen corner og når Svima løper ned for å hjelpe til, blir han møtte av to sure nisser. Anders og Remi er sjalu på Svima som har kommet inn som spiss. Etter mye sutring og klaging velger Svima å bevare roen i laget og går ned som stopper, Remi får gå opp som spiss. Det er visst viktigere med friske bein bak, ikke foran når vi ligger under.

Så får Haga frispark, Koret blir dratt ned av bakerste mann, men ikke noe rødt kort fra dommeren. Haga ler litt inni seg, skal vi sende inn protest etter kampen? Are har tidligere vist seg som en sikker skytter både på frispark og straffer. Han får muligheten fra 19 meter og den muligheten tar han vare på. Ballen blir skrudd over muren inn i krysset, fantastisk frispark!

Nå har Haga virkelig fått troen tilbake. De kjører på videre, men så kommer Dalen på en kontring. De får litt for mye plass og kommer til skudd fra 20 meter. Dale er kjapt ute med hånda, men ballen går via hånda og videre inn i mål. 2-3 og en kalddusj.

Resten av kampen blir sutring, grining, stygt spill og lite sjanser. Slik var store deler av kampen. Ingen av lagene klarer å putte noe mer og 2-3 blir stillingen.

Uansett, Haga gutta tar tapet med stor ro, det vil ikke bli protestert, vi takket høflig for kampen og Dalen spillerne fikk reise hjem uten juling.

Nå er det heldigvis noen hviledager fremover, så spillerne kan få restituert seg litt, det var mange slitne bein i garderoben etter kampen. Pål og Anders hadde lagt ned en solid innsats og var ekstremt slitne i dusjen etter kampen. Da Svima kom inn tippet det over for Fenstad banden. "du kan ikke spille spiss" var en av kommentarene. Svima ble lei seg, det var ikke hans valg, og han følte han kunne gjort en god jobb på topp. Mobbingen fortsatte og Svima tok bare en kort dusj. Kanskje det er på tide å finne nye utfordringer? Kanskje er ikke Haga rette plassen for Svima å være? Samtidig noen km unna stod det et hus til Salgs, Svima sitt, hvis det blir solgt nå, har jeg en mulighet til å finne på noe nytt tenkte Svima og tuslet til bilen.