lørdag 13. desember 2014

13. desember. En blanding av Erna solberg og Christiano Ronaldo.

I dagens luke har vi en mann, eller er han en mann, enkelte hevder han kan virke som en gresk gud. Med en fysikk som Ronaldo, fart som Usain Bolt, duellstyrke som Roy Keen og teknikk som Erna Solberg, er det kanskje ikke rart han kan virke litt umenneskelig. Heldigvis, hvis du kommer innenfor det harde skallet finner du en myk mann som alltid har et smil på lur. Utfordringen kan være at det til tider blir litt for mykt, noe som kan skremme de andre på laget. Han har også et konkurranse instinkt som mangler sidestykke, noe som har ført til mange tårer og frustrasjon når ting ikke har gått riktige veien. Det kan virke som enkelte har gått lei av å trøste stålmannen når ting har gått litt i mot, Shaun var lenge en av favorittene til denne karen, men han stakk av midtveis i sesongen. Etter at opprykket glapp på målstreken har han låst seg inn i huset sitt på Haga, han har ikke spist, ikke trent og droppet også avslutningsfesten.

Det blir spennende å se neste år hva som skjer, han er ingen ungdom lenger og med over 220 kamper på Haga er han den aktive med flest kamper. Formkurven er dalende, han er helt klart "over the top", i løpet av fjorårssesongen slet han med gluteus maksimus i begge lår, han har også hofteproblemer og dårlige knær.

Spørsmålet som ledelsen i Haga må tenke igjennom nå er: Hva gjør vi den dagen Svima legger opp?

Under dagens luke: Ole Johan "Svima" Istad
Tanker om sesongen som har vært:

Sesongen som har vært er en av de morsomste jeg har vært med på i nyere Haga-historie. Vi startet året med å åpne den nye kunstgressbanen, det førte til at vi fikk mange gode treninger der utover våren. Vi fikk på plass Einar som trener, noe som førte til et enormt kvalitets løft på spillergruppen. Fra å være en hobby gjeng uten mål og mening, ble vi et fotball lag som var både godt trent og hadde en plan bak det vi gjorde. Jeg tror både fasilitetene på Haga og at vi hadde fått en trener førte til at stemningen i laget var ekstremt god fra starten av. Det var mange folk på trening og treningene var morsomme og det så ut som folk koste seg enormt når de møtte opp.

Stemningen ble ikke dårligere av at vi startet forrykende. Vårsesongen var ekstremt bra! Vi var ubeseiret frem til siste kampen før sommeren, en kamp vi stilte med redusert mannskap i. Humøret, trua på opprykk og innsatsen var på topp.

Så kom sommerferien og den var litt for god for mange. Det var en del som tok litt mye øl, pølser og burgere. Det ble lite treninger for de som ble igjen på Haga. Dette satte oss en del tilbake føler jeg, så når høstsesongen og KM serien startet, var vi ikke helt der vi var 3-4 mnd tidligere.

Høstsesongen var bra, men irriterende at vi ikke klarte å dra iland opprykk og holde formen ved like igjennom sommeren.

Uansett har det vært et fantastisk Jubileumsår for Haga. Det har vært mye engasjement rundt klubben, det har vært motiverte og ivrige spillere, det har vært gode treningsforhold og et fantastisk godt miljø i spillergruppen. Det er mye å bygge videre på. Well done all! 

Tanker om neste sesong:

Det blir nå utrolig spennende å se om vi klarer å bygge videre på fundamentet vi la i fjor, slik at vi blir en stabilt god 9. div klubb nå først. Stabilt betyr ikke at vi skal holde oss stabilt i 9. div, men at vi skal få beholde trenere, spillere og engasjementet rundt klubben. Jeg er overbevist om at hvis vi klare å beholde Jurs, spillerne møter opp som de gjorde på vårsesongen, sommerferien blir slankere for de fleste og spillerne prioriterer fotball og er tente, da vil vi få en fantastisk sesong. Hvis vi klarer dette vil det bli opprykk.

Et mål neste år må også være å prøve å få inn enda flere spillere, gjerne unge. Det er mange som faller ut av fotballen når de kommer i skille der de må over på Team-Nes. For mange blir det for seriøst eller de føler at de ikke er gode nok. Da må vi i Haga fange de opp, vi trenger alle vi kan få og alle har potensial til å bli en gode. Langsiktig må vi også fortsette å bygge på det vi har nå, vi må få en fin blanding av unge og gamle spillere. Vi må få etablert Haga som en seriøs klubb igjen, som vil litt oppover i seriesystemet.

For unge spillere er kanskje ikke kvaliteten det viktigste når de velger Haga, men det vi kan friste med er ihvertfall en klubb der alle er velkommen og alle vil føle seg som en del av laget. Det er også et sted der vi kan garantere en god latter på hver eneste trening.


Personlig er målet neste år å være med så mye som mulig. Det kan bli vanskelig å være der 100 %, men så mye som mulig er målet. Jeg ønsker å bidra til at Haga gjør tidenes sesong. For å få til dette er også et av målene å ta vare på kroppen litt bedre, jeg er dessverre ikke 20 år lenger, så oppvarming og ut tøyning kan kanskje prøves ut.

Hilsen til en du har kjær:

Med et stort varmt hjerte, er det mange på listen, men i år går en spesiell hilsen til vakre lille Elise og min kjære kone. Ingen andre nevnt, ingen andre glemt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar